Zápasy - archiv 13.7.2013

Na úvod hetrik Adiho a víťazstvo nad Nitrou

AS Trenčín - FC Nitra 4:0 (0:0)\r\n\r\n

V úvodnom zápase nového ročníka Corgoň ligy sme na domácom trávniku zdolali FC Nitra 4:0 (0:0). Tri góly zaznamenal Fanendo Adi a jeden pridal Samuel Štefánik.

Hneď v úvode stretnutia hlavičkoval nebezpečne Adi, ale mieril tesne vedľa žrdí. Následne hostia mali výhodu priameho kopu z hranice šestnástky. Šmehyl však trafil iba do pripraveného múru. V 18. min zabojoval pri bránkovej čiare o loptu Holúbek, prihrávku poslal späť na Štefánika, ktorého strela ale bola nepresná. V 34. min si nerozumel Kleščík s Mondekom. Ševčík postupoval sám na Volešáka, ale ten ho bravúrne vychytal. O pár minút neskôr vystrelil ľavačkou tesne okolo šibenice Ivančík. V druhej polovici prvého polčasu sme síce súpera zavreli pred šestnástkou, ale finálne prihrávky boli nepresné, a centre končili prevažne v rukách brankára Chudého. Gól napokon padol, ale Adi bol podľa rozhodcov v postavení mimo hry.

Hneď v 49. min napriahol Štefánik a nechytateľnou bombou otvoril za pomoci brvna skóre stretnutia - 1:0. Nitrania sa snažili reklamovať, že lopta sa odrazila pred čiaru, no rozhodcovia zostali neoblomní. Už o štyri minúty neskôr našiel dlhý center až na päťke nabehnutého Baéza. Ten poslal hlavičku späť na Adim ktorý si doslova vychutnal brankára Nitry - 2:0. V 63. min sa opäť presadil Adi. Po narážačke na hranici pokutového územia si posunul loptu a tvrdou strelou upravil na rozdiel troch gólov. Predstavenie nigérijského útočníka pokračovalo. V 72. min skóroval po krásnej kombinácii a najmä tvrdej práci Štefánika. AS až do záverečného hvizdu predvádzalo atraktívny futbal.

AS Trenčín - FC Nitra 4:0 (0:0)

Góly: 49. Štefánik, 53., 62. a 72. Adi

Žlté karty: 46. Kolmokov

Domáci: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Mazáň - Baéz - Mondek, Štefánik, William (71. Frimmel), Holúbek (78. Ďuriška) - Adi (86. Adi)

Hostia: Chudý - Hála, Kaspřák, Kolmokov, Mičic (79. Le Giang) - Šimončič, Paukner (57. Turčák) - Ivančík (66. Čery), Šmehyl, Cleber - Ševčík

Rozhodovali: Valášek - Sluk, Chládek

Divákov: 2320

Povedali po zápase:
Ľuboš Nosický (tréner Trenčína): "V prvom domácom zápase sme sa chceli pred fanúšikmi ukázať v dobrom svetle. Postupom času sme sa psychicky viac uvoľnili a najmä v druhom polčase sme predvádzali kombinačný futbal s množstvom pekných akcii. Mužstvo opäť ukázalo, že chce hrať ofenzívne a divákov potešilo štyrmi peknými gólmi. Samozrejme, že nezatvárame oči ani pred nedostatkami, ktoré sa budeme pokúšať odstraňovať a postupne sa posúvať stále viac vpred. Tento vynikajúci výsledok je pre nás povzbudením pred naším náročným vystúpením v Európskej lige."

Ladislav Šimčo (tréner Nitry): "Na tento zápas sme si pripravili správnu hernú koncepciu. Pokým hrali moji zverenci disciplinovane a dodržiavali taktické pokyny, tak to bolo v poriadku. V prvom polčase sme predviedli celkom dobrý výkon a súpera sme prakticky nepustili do šance. Na začiatku druhého polčasu nás však načal nádherný gól domácich, na ktorý sme už nevedeli zareagovať. V tomto smere musím byť na hráčov kritický, pretože po jednom góle sa nemôžeme takto rozsypať, keď v nasej hre už viac nebola organizácia a ani disciplína. Výsledok je pre nás krutý, ale niektorí hráči si sami musia vstúpiť do svedomia, či v tomto dueli odovzdali maximum. V opačnom prípade nemajú v našom mužstve čo robiť."

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa