Zápasy - archiv 19.5.2008

Po prehre v Košiciach definitívne prvoligoví

MFK Košice - AS Trenčín 2:1 (1:1)

AS Trenčín po jedenástich sezónach medzi slovenskou futbalovou elitou zostupuje do druhej najvyššej súťaze. Definitívne o tom rozhodla prehra na ihrisku MFK Košice (1:2). Trenčania síce vyrovnali po presnom zásahu kapitána Csabu Horvátha na 1:1 a Miloš Volešák dokonca zlikvidoval pokutový kop súpera, ale domáci tesne pred záverečným hvizdom priklonili misky váh na svoju stranu.

Tréner Košíc Ján Kozák st. nemohol rátať až s desiatimi hráčmi (Kišš, Bašista, Jurčo, Kaminský, Viazanko, Školník, Kolbas, J. Novák, Serečin, R. Šimko), no aj tak Košičania chceli pretrhnúť sériu piatich zápasov bez víťazstva. Posledný tím tabuľky z Trenčína ešte živil šancu na udržanie sa medzi elitou, ale musel bezpodmienečne zvíťaziť. Už v 4. min Depetrisova strela vystrašila Putnockého, hneď z protiútoku však Milinkovič sledoval nevydarenú strelu Majoroša, no loptu napálil len do žrde. Po štvrťhodine hry však domácim vyšla rýchla kombinačná akcia. Bicák našiel centrom Milinkoviča, a ten sa hlavou tentoraz nemýlil - 1:0. V ďalšom priebehu sa na ihrisku veľa neudialo a vzruch priniesla až 38. min, keď Jašurekov kop z pravej strany presnou hlavičkou usmernil kapitán hostí Cs. Horváth - 1:1.

Po zmene strán mal prvú veľkú šancu domáci Škutka, no Volešák ju zmaril. Na opačnej strane sa zaskvel Putnocký po Hlohovského presnej strele. V 76. min fauloval Trenčan Marček Milinkoviča, ale nariadenú jedenástku Matič nepremenil, keď Volešák loptu chytil. Desať minút pred koncom stretnutia sa útoky prelievali z jednej strany na druhú, a prakticky z každého visel vo vzduchu gól. V 80. min domáci Milinkovič trafil brvno, ten istý hráč onedlho vo vyloženej príležitosti obstrelil brankára i bránku. Na opačnej strane zasa Putnocký bravúrne zneškodnil Jašurekovu bombu. Minútu pred koncom vystrelil Matič spoza šestnástky a gólom na 2:1 spečatil nielen osud stretnutia, ale i osud Trenčanov v najvyššej slovenskej súťaži.

MFK Košice - AS Trenčín 2:1 (1:1)

Góly: 17. Milinkovič, 89. N. Matič - 38. Cs. Horváth

Žlté karty: 63. N. Matič - 41. Cs. Horváth, 63. Sluijter, 67. Chanti

Domáci: Putnocký - R. Cicman, Džogan, Smrek, Juhar - Pavol Majerník - J. Majoroš ml., N. Matič - Milinkovič, Škutka (79. L. Janič), Bicák

Hostia: Volešák - Čögley (42. Križko), Cs. Horváth, Kleščík, Kasálek - Gergel, Marček, Sluijter (65. Chanti), Hlohovský, Jašurek - Depetris

Rozhodovali: K. Horváth - Vorel, Bobko

Divákov: 550

Jaroslav Galko (asistent trénera Košíc): "Bol to priemerný až podpriemerný zápas. Nebyť Bicáka, tak v prvom polčase by sme dopredu nič nevymysleli. Šťastne sme viedli, no ešte do polčasovej prestávky hostia vyrovnali. Po zmene strán sme už boli aktívnejší, mali sme viac šancí a víťazstvo sme si viac zaslúžili."

Martin Stano (tréner Trenčína): "V dnešnom dueli sme museli vyhrať, žiaľ, definitívne sa rozhodlo o našom zostupe. Dôležitosť zápasu nám v prvom polčase podlamovala nohy, záver bol už veľmi otvorený, a tak ako sme mohli dosať góly, mohli sme ich aj streliť. Ďakujem chlapcom, že bojovali až do konca a prajem im skorý návrat do najvyššej súťaže. Ja pri tomto mužstve končím."

foto: sita.sk

Autor: sita
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa