Aktuality - archiv 22.8.2013

Všetko mám vo svojich rukách, povedal Ďuriška

Lukáš Ďuriška: „Cítim, že ak dám do toho všetko, budem poctivo pracovať a pravidelne hrávať, bude to v mojej kariére posun“\r\n

Malta. Futbalová destinácia, ktorá je pre futbalistov z našich končín exotickou. Lukáš Ďuriška sa stal druhým futbalistom zo Slovenska, ktorý posilnil prvoligový malstský klub. Na polročné hosťovanie odišiel do Mosty FC.

„Celé sa to zomlelo veľmi rýchlo. Dá sa povedať, že zo dňa na deň. Už  dávnejšie som uvažoval na hosťovaním, pretože som nedostával veľa príležitostí. Chýbalo mi zápasové zaťaženie. Nad ponukou z Malty som neváhal ani sekundu,“ povedal po odchode Lukáš Ďuriška.

Defenzívny stredopoliar je po Ľubošovi Pernišovi druhým Slovákom, ktorý obliekol dres maltského klubu. „Keď som odchádzal, nevedel som, do čoho idem. Bolo veľa ohlasov, že tu bude slabá úroveň futbalu. Po nedeľňajšom zápase som zistil, že sa tu hrá kvalitný futbal. Dovolím si tvrdiť, že tímy zo spodnej časti corgoňligovej tabuľky by mali problémy s tímami ako Valletta či Birkirkara. Cítim, že ak dám do toho všetko, budem poctivo pracovať a pravidelne hrávať, bude to v mojej kariére posun. Všetko mám vo svojich rukách,“ opisoval prvé dojmy Ďuriška.

Mosta FC sa v uplynulej sezóne umiestnila na šiestej priečke. Lukáš Ďuriška dúfa, že novotvoriaci sa kolektív bude mať vyššie ambície. „Štadióny sú tu pekné a nové. Páči sa mi tu. Máme vlastné tréningové centrum, kde sú dve ihriská. Žijem v centre mesta a mám byt. Pre život mám všetko, čo potrebujem. Ak to mám celé zhrnúť, podmienky sú vynikajúce a o hráčov sa starajú slušne,“ dodal rodák zo Soblahova.

Maltská liga má za sebou úvodné kolo. Mosta FC prehrala na pôde favorizovanej Valletty 1:2. Lukáš Ďuriška odohral celý zápas.

\r\n
Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa