Aktuality - archiv 29.5.2008

Oslavy MDD v AS Trenčín

Trenčianske deti trénovali pod dozorom seniorov

Štvrtkové popoludnie sa na trenčianskom futbalovom štadióne nieslo v duchu osláv blížiaceho sa sviatku Medzinárodného dňa detí. Takmer stovka mladých futbalistov AS prežila v slnečnom počasí príjemné športové popoludnie. Oficiálny program sa začal o 16.30 h autogramiádou, podujatie vrcholilo krátko po 18-tej.

Na spoločnom modelovanom tréningu prípraviek AS sa podieľala aj šestica hráčov seniorského tímu. Csaba Horváth, Tomáš Marček, Angelos Chanti, Filip Hlohovský, Roman Gergel a Thijs Sluijter najskôr porozdávali deťom podpísané kartičky a albumy na nálepky s hviezdami blížiaceho sa EURA. Potom popridávali autogrami aj na dresy, lopty, chrániče. Počas podpisovej akcie odpovedali svojim nasledovníkom na množstvo otázok, rozdali nejednu užitočnú radu. Po takmer 30 minútovej autogramiáde hráči poodkladali perá, deti schovali zápisníčky, kartičky i albumy a všetci sa spoločne vrhli do tvrdej tréningovej driny.

Skupiny mládencov boli porozdeľované podľa ročníkov narodenia. Ku každej bol pridelený jeden z hráčov prvého tímu. Spolu s odborným trénerským dozorom potom viedli nastupujúcu generáciu pri jednotlivých cvičeniach. Csaba Horváth dohliadal na tých najmenších. S trpezlivosťou im vysvetľoval ako ktoré cvičenie robiť. Veľmi aktívne sa do svojej práce vkladali aj zahraniční hráči. Thijs Slujter svoju skupinu neustále chválil a povzbudzoval. Angelos Chanti sa pokúšal hovoriť po slovensky, deti mu naopak odpovedali po anglicky. Veľkú pozornosť pútali aj Hlohovský, Gergel a Marček. Keď sa pustili do vysvetľovania, deti ich pozorovali ako zhypnotizované.

Po hodinovej záťaži sa modelovaný tréning priblížil k záveru. Bodkou za vydareným podujatím bol ohlušujúci potlesk, ktorým deti odmenili najskôr samé seba a napokon aj všetkých organizátorov, trénerov a hráčov podieľajúcich sa na milej akcii. Na záver ešte futbalisti zo seniorského tímu porozdávali deťom cukríky a tie, so spokojným pocitom, opúšťali pomaly trávnik. Kým poslední vytrvalci ešte cibrili za prítomnosti Angelosa Chantiho loptovú a kopaciu techniku, Thijs Sluijter zabával deti vo vnútri štadióna rôznymi kúzelníckymi trikmi. Plné ruky práce mal aj Csaba Horváth. Sladkosti, ktoré napriek frontálnemu útoku mladých futbalistov odolali, porozdával dievčatám i chlapcom sledujúcim celé tréningové predstavenie z tribúny.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa