Zápasy - archiv 27.10.2013

Prvé ligové víťazstvo nad Senicou

AS Trenčín - FK Senica 2:0 (2:0)

Zverenci trénera Martina Ševelu zdolali FK Senica 2:0 (2:0). Po vynikajúcom výkone sme súpera zo Záhoria zdolali vôbec po prvý raz v Corgoň lige. O góly AS sa postarali William a Haris Hajradinovič.

Najväčšiu šancu úvodu zápasu mal hosťujúci Hiago, jeho dôraznú strelu z desiatej minúty však Volešák vyrazil. Od tohto momentu sme získali prevahu a bavili fanúšikov. V 22. min sme sa ujali vedenia. Čögley vybojoval loptu a z jeho prihrávky profitoval William, ktorý zblízka prekonal brankára hostí - 1:0. Po polhodine hry Mazáň nastrelil žrď. O päť minút neskôr predviedli skvelú akciu Holúbek s Hajradinovičom. Bosniansky stredopoliar vyslal dlhou prihrávkou svojho spoluhráča nabiehajúceho na ľavej strane, loptu dostal naspäť a strelou do pravého horného rohu upravil na 2:0. Viaceré ďalšie útoky AS tiež volali po góloch. William v 44. min hlavičkoval do žrde.

Senica sa po zmene strán snažila dostať do hry, ale veľmi sa jej to nedarilo. AS kontrolovalo vývoj zápasu. V 62. min dostal kapitán hostí Tomáš Kóňa v priebehu minúty dve žlté karty za fauly a putoval predčasne pod sprchy, čím definitívne zakončil snahu svojich spoluhráčov o zmenu rezultátu. V závere ešte skóroval William, lenže z ofsajdu, preto jeho gól neplatil.

AS Trenčín - FK Senica 2:0 (2:0)

Góly: 22. William, 35. Hajradinović

Žlté karty: 4. Baéz - 56. Jirásek, 60. Zeman, 62. Kóňa, 86. Kalabiška

Červené karty: 63. Kóňa po druhej ŽK

Domáci: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundić, Mazáň - Baéz (75. Bero) - Van Kessel, Hajradinović, Mišák (83. Mondek), Holúbek - William (89. Bezák)

Hostia: Šulla - Diviš, Pillár, Križko, Čermák (72. Diarrassouba) - Kóňa, Jirásek - Hiago, Piroska, Zeman (60. Tsoumou) - Kalabiška (88. Šenk)

Rozhodovali: Trutz - Brendza, Špivák

Divákov: 2952

Povedali po zápase:
Ivan Vrabec (tréner Trenčína): "Na tento zápas sme sa tvrdo pripravovali, Senicu sme v lige konečne chceli zdolať. Od začiatku sme dominovali, okrem dvoch pekných gólov sme aj dvakrát nastrelili konštrukciu bránky, pričom viacero ďalších vynikajúcich šancí sme nevyužili. Diváci nás za výkon odmenili potleskom, čo je pre nás zaväzujúce, aby sme aj v ďalších stretnutiach podávali takéto kvalitné výkony."

Eduard Pagáč (tréner Senice): "O osude tohto zápasu rozhodli dve veci - výkon domáceho Van Kessela a naše individuálne chyby, ktoré Trenčín dokázal potrestať. To boli zlomové činitele v stretnutí, ktoré sa po vylúčení nášho hráča v druhom polčase už len dohrávalo. Úvodná 25-minútovka bola z našej strany celkom dobrá, ale potom nás naše chyby položili na kolená."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa