Aktuality - archiv 20.11.2013

Bero by reprezentačné góly vymenil za postup

Matúš Bero: „Skúsenosti so svojimi staršími kolegami z klubu som sa snažil v čo najväčšom množstve zúročiť v Bulharsku“

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov sa v závere uplynulého týždňa predstavila na kvalifikačnom turnaji o postup na majstrovstvá Európy svojej vekovej kategórie. V tíme trénera Milana Malatinského figurovala aj dvojica Matúš Bero a Adrián Chovan.

„Devätnástka“ sa z Bulharska vrátila s dvoma remízami a jednou prehrou. V konečnom účtovaní obsadila tretiu priečku a do ďalšej fázy kvalifikácie sa neprepracovala. Najlepším, alebo lepšie povedané jediným strelcom Slovákov, bol stredopoliar Matúš Bero, ktorý strelil všetkých päť gólov. „Osobne sa mi darilo a s mojimi výkonmi som spokojný. Mrzí ma ale, že sme nepostúpili. Som presvedčený, že sme na to mali,“ povedal po návrate z Loveču Bero. 

Tak výraznú kanonádu v podaní rodáka zo Zamaroviec ťažko niekto očakával. Okrem dvoch gólov z hry pridal až tri z bieleho bodu. „Keď prišli šance, snažil som sa ich premeniť. Všetky by som však vymenil za tímový úspech. Čo sa týka pokutových kopov, spoluhráči sa dohadovali, kto si loptu postaví na biely bod. Napokon som sa k lopte postavil ja. Keďže mi vyšiel už prvý, tak táto zodpovednosť pripadla mne,“ pokračoval Bero.

Tréningy so seniorskym tímom Trenčína zúročil v najcennejšom drese, keď patril k najlepším hráčom na ihrisku. „Skúsenosti získané od starších kolegov z klubu som sa snažil v čo najväčšej miere zúročiť aj v Bulharsku,“ dodal na záver Bero. 

Plnú porciu 270 minút odchytal Adrián Chovan. Šesť inkasovaných gólov ho mrzí a ako priznal, očakával postup. „Chytalo sa mi dobre, no všetci z nás mohli pre úspech urobiť viac. Dvakrát sme góly inkasovali v poslednej minúte a to nám napokon zlomilo väz. Chlieb sa lámal v poslednom zápase. Keby sme vyhrali, postúpime ďalej. Napriek neúspechu to považujem za veľkú skúsenosť,“ pridal Chovan. 

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa