Zápasy - archiv 23.11.2013

Víťazstvo nad Košicami nás posunulo na druhú priečku

AS Trenčín - MFK Košice 5:0 (1:0)

Zverenci trénera Martina Ševelu zdolali v poslednom domácom zápase jesene MFK Košice vysoko 5:0 (1:0). Po dva góly zaznamenali Gino van Kessel a Tomáš Malec. Jeden presný zásah pridal Haris Hajradinovič. Trojbodový zápis nás posunul na priebežné druhé miesto v tabuľke Corgoň ligy.

V chladnom počasí prevládala v hre oboch mužstiev nepresnosť a v prvom polčase sa do gólových šancí príliš nedostávali. Nedokázali sme rozvinúť očakávaný tlak, hoci snaha o kombinačné prieniky nám nechýbala. Niekoľko streleckých pokusov zneškodnil brankár súpera. Hostia z Košíc stavali na pozornej obrane, zopárkrát sa im podarili rýchle útoky, pričom po jednom z nich v 20. min Diaby nastrelil žrď. Pred prestávkou AS predsa len pritlačilo protivníka. Táto snaha vyústila do efektívnej koncovky až v 45. min, keď Van Kessel z uhla prenikol do šestnástky, Tofiloski neskrotil loptu a tá sa po jeho zákroku odrazila do bránky.

Po zmene strán AS pokračovalo v nápore, z ktorého sme vyťažili viacero sľubných príležitostí - v 61. min brankár hostí ešte zneškodnil dve tvrdé strely, ale potom sa na východniarov zosypala lavína útokov, ktorú už hostia neustáli. V 63. min pridal druhý gól Van Kessel krížnou umiestnenou strelou odrazenou od žrde. O štyri minúty neskôr po neprehľadnej situácii na "päťke" pretlačil loptu cez zhluk hráčov do siete Malec - 3:0. V 74. min sa po nezištnom Van Kesselovom priťuknutí opäť presadil Malec, keď z hranice šestnástky perfektne obstrelil Tofiloského. Z týchto úderov sa už Košičania neotriasli, hoci v 80. min Diabyho strelu Volešák vytlačil len tesne vedľa bránky. AS zabávalo fanúšikov až do konca duelu, pričom v 88. min svoj výkon vyšperkovalo fantastickým rýchlym útokom a Hajradinovič zakončil do odkrytej bránky - 5:0.

AS Trenčín - MFK Košice 5:0 (1:0)

Góly: 45. a 64. Van Kessel, 67. a 75. Malec, 88. Hajradinovič

Žlté karty: 90. O. Diaby

Domáci: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, R. Mazáň (38. T. Malec) - Baéz (87. Bero) - Van Kessel, Mišák, Hajradinovič, Holúbek - William (82. Mondek)

Hostia: Tofiloski - P. Kavka, Bašista (59. Haskič), Sekulič - Šinglár - Bukata, Hovančík, Duda, Viazanko (84. Gáll) - J. Novák (81. Djordjevič), O. Diaby

Rozhodovali: Hracho - Vorel, Súkeníková

Divákov: 2444

Povedali po zápase:
Ivan Vrabec (tréner Trenčína): "Vstup do zápasu nebol podľa našich predstáv, pretože nám chýbala ľahkosť a rýchlejšia práca s loptou. Navyše, súper mal za bezgólového stavu veľmi dobrú šancu. Ktovie, ako by sa zápas vyvíjal, ak by ju dokázal využiť. Veľmi nám pomohol strelený gól v poslednej minúte prvého polčasu, takže po prestávke z nás spadla nervozita a ďalšími presnými zásahmi sme rozhodli v náš prospech. Mužstvu ďakujem za predvedený veľmi pekný, kombinačný a zodpovedný výkon, ktorým sme sa chceli zavďačiť našim verným fanúšikom." 

Radoslav Látal (tréner Košíc): "Do zápasu sme vstúpili dobre a v prvom polčase sme hrali podľa našich predstáv. Vývoj stretnutia však ovplyvnila naša hrubá individuálna chyba v 45. min, po ktorej sme dostali gól krátko pred prestávkou. V našom výkone sme chceli pokračovať aj v druhom polčase, ale po chybe sme inkasovali druhý gól, Trenčín potom už ovládol ihrisko a my sme prakticky len dohrávali. Navyše, zranil sa nám Bašista, pričom nemáme adekvátnu náhradu do stredu poľa, keďže momentálne zápasíme s veľkou maródkou v mužstve."

 

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa