Aktuality - archiv 7.12.2013

Rybníček v kine oznámil plánované búranie štadióna

Hodinová diskusia bola skutočne zaujímavá, viacero informácií zaznelo po prvý raz

Štvrtkový večer v trenčianskom Artkine Metro priniesol už tretie pokračovanie z cyklu premietaní pod názvom „Futbal na striebornom plátne“. AS Trenčín vám hneď po filme prináša diskusiu s hráčmi, členmi realizačného tímu alebo manažmentu klubu. Hosťom decembrového premietania bol okrem Miloša Volešáka a Petra Kleščíka aj generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Otázky prítomných mierili logicky najmä na adresu výkonného šéfa klubu a ten odpovedal bez okolkov a často aj s dávkou emócií. Kto čakal vyhýbané odpovede a radšej zostal doma, môže dnes ľutovať. Hodinová diskusia bola skutočne zaujímavá. Viacero informácií zaznelo z oficiálneho zdroja po prvý raz. Pravdepodobne tou najdôležitejšou správou bolo oznámenie plánovaného búrania a následnej prestavby mestského štadióna. Približne tridsiatka účastníkov sa tak dozvedela ako prvá, čo je pred nami.

„Nemali sme naplánované, že prvé informácie o prestavbe štadióna zverejníme na tejto akcii. Ja osobne som ju navštívil vôbec po prvý raz a dá sa povedať, že atmosféra celého večera ma dostala. Celé to vyplynulo zo situácie, ktorá nastala. Na premietanie som prišiel až v polovici filmu, keďže sme mali stretnutie v Bratislave týkajúce sa aj nášho štadióna. V danom momente som cítil, že nechceme naše plány zverejniť oficiálnou cestou, pred kamerami a ďalšími zástupcami médií. Chcel som to povedať našim fanúšikom,“ povedal na úvod Róbert Rybníček.

Podľa slov generálneho manažéra AS je do leta v pláne búranie nekrytých tribún. „V súčinnosti so stavbou železnice vedia zužitkovať získaný materiál na stavbu násypu. Podľa kalkulácie železníc by to vyšlo na niečo cez 100 000 eur. Ak by sme to chceli riešiť bez tejto možnosti, náklady na zbúranie nekrytých tribún siahajú až do výšky 700 000 eur. Som jednoznačne presvedčený, že nikto z nás nemôže o tejto šanci čo len polemizovať. Pre Trenčín to je jedinečná príležitosť, ktorú treba využiť,“ prezradil Rybníček.

Búranie štadióna je podmienené schválením potrebnej sumy v rozpočte mesta Trenčín na budúci rok. Zasadnutie mestského zastupiteľstva je na programe 12. decembra. „Verím, že aj s podporou mesta a mestských poslancov urobíme nevyhnutný prvý a zároveň veľký krok k naplneniu nášho spoločného sna. Veľa z nás sa túži dožiť nového štadióna. Preto sme pripravení komunikovať s každým a odpovedať na všetky otázky. Futbal v Trenčíne a Trenčania si zaslúžia kultúrnejšie prostredie, než je to v dnešnej podobe. AS má za sebou, ale predovšetkým pred sebou, zaujímavú cestu. Sme šťastní, že obrovskú podporu pociťujeme dnes na každom kroku a z každej strany. Preto musíme o nové výzvy spoločne zabojovať,“ doplnil generálny manažér AS.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa