Aktuality - archiv 11.12.2013

Štvrtok rozhoduje o ďalšom osude štadióna

Trenčiansky futbal má pred sebou jeden z najdôležitejších dní v histórii

Trenčiansky futbal má pred sebou jeden z najdôležitejších dní v histórii. Nie, zverencov trénera Martina Ševelu nečaká dôležitý zápas. Boj o ligový titul alebo postup do pohárovej Európy. Teraz sa rozhoduje o smerovaní futbalu pod Čákovým hradom nie na jednu sezónu, ale na niekoľko rokov dopredu, na desaťročia.

Na štvrtkovom zasadnutí trenčianskeho zastupiteľstva sa bude schvaľovať rozpočet mesta Trenčín na budúci rok. Jedna položka vo výške približne 100 000 eur sa týka aj búrania nekrytých tribún dnešného staručkého a nielen európskym, ale aj slovenským podmienkam už takmer nevyhovujúceho štadióna na Sihoti. Štadióna, do ktorého klub pred viac ako dvoma rokmi investoval takmer 300 000 eur len preto, aby mohol hrať ligové zápasy vo svojom meste. Preto, aby sa kapacita neobmedzila len na hlavnú tribúnu.

Teraz je však pred nami nová výzva. Výzva, ktorá môže klub posunúť vpred. Výstavba nového štadióna však musí niekde začať. Prvým krokom je zbúranie toho súčasného. Až neskutočnou zhodou okolností prišla šanca spojiť náročné búranie s výstavbou železnice. Odhadovaná suma na odstránenie nekrytých tribún 700 000 eur tak môže byť až sedemnásobne menšia. Šanca, ktorú by bol hriech nevyužiť.

Potom už nebude nič brániť výstavbe nového futbalového stánku. Budeme mať za sebou prvý krok, ktorý musí predchádzať možnosti získať dotáciu Slovenského futbalového zväzu vo výške 2,4 milióna eur, na ktorú čakajú záujemcovia v zástupe. Potom si spoločne môžeme začať plniť sen generácii hráčov a fanúšikov. Potom môžeme vytvoriť vyhovujúce prostredie pre divákov a partnerov klubu. Potom môžeme dúfať vo vytvorenie Siene slávy trenčianskeho futbalu.

Na obrázkoch vidíte malú ochutnávku projektu, ktorý je alternatívou k už zverejnenej vizualizácii SFZ. Dnes nie je ešte isté, čo bude v Trenčíne napokon vybudované. Isté však je, že v prípade urobenia prvého kroku tu bude štadión vyhovujúci štandardom UEFA. Možno to bude jednoduchšie a lacnejšie riešenie, možno kombinácia oboch projektov, ale šanca je aj na štadión najvyšších štandardov, tak ako vidíte na našej vizualizácii.

Veríme, že v napätom mestskom rozpočte sa nájde priestor pre podporu športu, ktorý dnes robí radosť tisícom Trenčanov. Sme hrdí na našich fanúšikov. Chceme, aby oni boli hrdí na svoj klub. Ďakujeme za podporu.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa