Aktuality - archiv 22.1.2014

Dve vysoké prehry na Strahove proti Sparte

AC Sparta Praha - AS Trenčín 6:3 (2:1) a 5:1 (1:0)

Zverenci trénerského kvarteta Ševela, Vrabec, Cifranič, Hodál uzavreli sústredenie v českom Nymburku dvojzápasom proti Sparte Praha. Na ihrisku akadémie lídra Gambrinus ligy prehrali oba zápasy – 3:6 a 1:5. O góly AS sa postarali Tomáš Malec, Gino van Kessel, Patrik Mišák a Moses Simon. Hoci výsledky vyzerajú pre náš tím hrozivo, dianie na ihrisku celkom nezodpovedá výške skóre.

[youtube]RwhGEoGeJJc[/youtube]

AC Sparta Praha - AS Trenčín 6:3 (2:1)

Stretnutie sme začali vynikajúco. Hneď v úvodnej minúte obral Malec brankára Sparty o loptu a poslal AS do vedenia. S pribúdajúcimi minútami však prišla prevaha domáceho mužstva. V 16. a 18. min sa ale dvakrát vyznamenal brankár Volešák. Ani náš tím však nezostal bez šancí. Po aktívnom napádaní sa dostal k strele opäť Malec, no minul. V 30. min potiahol akciu Jairo, ale krížna strela Van Kessela neletela medzi žrde. Desať minút pred prestávkou Volešák neudržal tvrdú strelu a Švejdík poľahky vyrovnal. Už o päť minút neskôr prišla chyba mužstva a náš brankár zložil v pokutovom území jedného z hráčov súpera. Nasledovala penalta a Lafata sa nepomýlil – 1:2.

V úvode druhej časti zápasu sme opäť ťažili z aktívneho presingu. Sparťania však loptu po rohovom kope Mišáka vykopli z bránkovej čiary. Šancu Jaira po akcii Kingsleyho zlikvidoval domáci brankár. Nevyužité šance Sparta potrestala. V 55. min upravil po kombinácii Lafata na rozdiel dvoch gólov. Po hodine hry prišli chvíle Van Kessela. Dvakrát ho spoluhráči uvoľnili, avšak ani raz neuspel. Následne prišiel ďalší trest. V 62. min tečoval loptu do vlastnej siete Rundič a o chvíľu skóroval Kadeřábek – 1:5. Tím okolo kapitána Volešáka sa však nevzdal. Šancu Frimmela sme ešte nedotlačili do siete a gólové neboli ani strely Mišáka a Kingsleyho. Ďalšiu tutovku zahodil Van Kessel, ktorý sa však v 75. min konečne presadil – 2:5. V 82. min znížil na rozdiel dvoch gólov Mišák, ale posledné slovo patrilo Sparte. Juliš upravil na konečných 6:3 pre tím z Letnej.

Góly: 35. Švejdík, 41. Lafata (11 m), 55. Lafata, 62. Rundič (vl.), 64. Kadeřábek, 83. Juliš – 1. Malec, 74. Van Kessel, 82. Mišák

Domáci: Čech – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa – Mareček, Vacek, Hušbauer – Dočkal, Přikryl – Lafata (70. Juliš)

Hostia: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, Kingsley - Baéz - Van Kessel, Mišák, Holúbek, Jairo - Malec (46. Frimmel)

Rozhodovali: Černý – Jan Váňa, Šmakal

Divákov: 200

 

AC Sparta Praha - AS Trenčín 5:1 (1:0)

Sparta sa už v 5. min ujala vedenia, keď po rohovom kope otvoril skóre stretnutia Karafiát. Následne nastrelil Juliš žrď. Zápas sa odohrával prevažne v strede poľa a mladý tím AS hral proti tímu Sparty s viacerými skúsenými borcami vyrovnanú partiu. V 23. min sa vytiahol náš brankár Šemrinec. 

V druhom polčase sme si dokázali vypracovať aj gólové príležitosti, hoci druhý vzájomný súboj bol na šance skúpejší ako ten prvý. V 70. min však vybojoval loptu Simon a ponad brankára Sparty do prázdnej brány vyrovnal. Nasledovala však silná desaťminútovka domácich. V 73. min poslal svojich hlavou do vedenia Brabec, v 76. min po kombinácii uspel Sýkora a v 80. min zasunul center do brány bezmocného Šemrinca Schick. Desať minút pred záverečným hvizdom sa dvakrát predviedol jeden z najlepších na ihrisku Mondek. Najskôr ale mieril spoza pokutového územia tesne mimo a následne do pravej žrde. V 87. min upravil Sýkora na konečných 5:1 pre Spartu.

Góly: 5. Karafiát, 73. Brabec, 76. Sýkora, 80. Schick, 87. Sýkora – 71. Moses

Žlté karty: 21. Hajradinovič

Domáci: Nguyen – Karafiát, Brabec (80. Hovorka), Deli (73. Polom), Hybš – Matějovský (66. Čavoš), Čermák, Vácha – Reiter, Krejčí (62. Sýkora) – Juliš (46. Schick)

Hostia: Šemrinec – Bero, Ramón, Ranko, Skovajsa - Bariš - Moses, Hajradinovič (32. Opatovský), Bezák (65. Vlček), Mondek - Sabler (76. Frimmel)

Rozhodovali: Lerch – Šmakal, Jan Váňa

Divákov: 80

 

foto: Svatopluk Samler (http://fotosamler.rajce.idnes.cz)

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa