Aktuality - archiv 29.1.2014

V reprezentáciách sedmička našich, Berova premiéra v U21

V nominácií mládežníckych výberov Slovenska sedem hráčov AS Trenčín

Mládežnícki tréneri slovenských reprezentácií zverejnili nominácie na februárové prípravné zápasy. Do „dvadsaťjednotky“ sa prepracovali hneď traja a do „devätnástky“ jeden hráč z AS Trenčín. Okrem nich sa medzi náhradníkmi ocitlo trio ďalších futbalistov spod hradu Matúša Čáka. 

Výber Slovenska do 21 rokov sa predstaví  začiatkom budúceho mesiaca v Portugalsku, kde si zmeria sily s domácim výberom. Slováci tak kalendárny rok s rovnakým súperom otvoria už tretíkrát. V mužstve trénera Ivana Galáda figuruje trojica našich hráčov. Do obrany je pripravený iba osemnásťročný Matúš Bero, pre ktorého to bude premiéra medzi „dvadsaťjednotkármi“. 

„Cítim sa skvele. V prvom momente som tomu nedokázal uveriť. Je to pre mňa obrovská česť. Verím, že dostanem šancu ukázať, čo viem,“ povedal po zverejnení nominácie Bero. Okrem dvojice klubových spoluhráčov sa v minulosti stretol aj s Jakubom Paurom a Branislavom Niňajom, takže sa v kabíne určite nestratí. „Pár slov isto prehodím aj s Tomášom Malecom. Ešte sme však na to nemali čas myslieť. V súčasnosti sa naplno venujeme zimnej príprave v klube,“ dodal rodák zo Zamaroviec. Už stabilnými členmi tímu do 21 rokov sú Stanislav Lobotka a Tomáš Malec. Medzi náhradníkov sa dostal Róbert Mazáň.

V prvej polovici februára vycestuje „devätnástka“ do Turecka, kde 12. februára zohrá priateľský zápas s domácou reprezentáciou. V nominácií trénera Milana Malatinského figuruje útočník Roman Sabler. Ako náhradníkov nominovali aj dvojicu Adrián Chovan a Marco Mičko. 

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa