Aktuality - archiv 18.2.2014

Takýchto súperov by sme na Slovensko nedostali, povedal Ševela

Martin Ševela: „V Turecku sme našli dobré klimatické podmienky a súperov, akých by sme na Slovensko nedostali“

Zverenci trénera Martina Ševelu strávili podobne ako pred rokom sedem dní na sústredení v Turecku. V Beleku našli kvalitné tréningové podmienky a zohrali prípravné zápasy s tímami z Európy a Ázie.

„Smer Turecko sme druhý rok po sebe nabrali, aby sme našli dobré klimatické podmienky a kvalitných súperov, ktorých by sme na Slovensko nedostali. Verím, že nás dostatočne preverili a pripravili na jarnú časť,“ povedal po návrate tréner Ševela. V priebehu piatich dní sme si zmerali sily s troma mužstvami. Tím zaznamenal víťazstvo nad FC Vaslui (2:1), remizovalo s Karpaty Ľvov (2:2) a prehralo s čínskym Chang-čou (1:2).

„Každý zápas bol iný. S európskym futbalom už máme svoje skúsenosti. Čínsky klub bol pre nás novinkou,“ pokračoval lodivod a dodal: „S Rumunmi sme diktovali tempo a od začiatku zápasu sme predviedli solídne držanie lopty. Vytvárali sme si šance. Zápas proti Ukrajincom bol až príliš emotívny. Dokonca tréner súpera dopozeral zápas z tribúny. Proti čínskemu tímu sa na nás odrazil náročný program. Súperovi vyšli brejky, po prestávke sme už dokázali iba znížiť.“

Príprava na pobreží Stredozemného mora mala byť previerkou aj pre nové tváre v drese AS Trenčín. „Jairo nastupoval ako hrotový a podhrotový hráč. Neprišiel natoľko pripravený, ako by sme si predstavovali. Jeho práca s loptou je dobrá, no pracujeme na kondičnej a taktickej príprave. Z osemnásťročných hráčov z Nigérie sa mi viac pozdával ľavý obranca Madu. Ukázal, že je silný na lopte a nebojí sa ísť do súbojov. Simon predviedol rýchlosť a hru jeden na jedného. Má mierne problémy z taktického hľadiska. Trochu by som mu vytkol finálnu prihrávku. Budeme s ním pracovať, isto sa zlepší,“ povedal na margo nových tvári v trenčianskom drese Ševela.

Okrem dvojfázových tréningov a prípravných zápasov si naši futbalisti pozreli v Beleku aj stretnutia iných tímov. Medzi nimi zaujalo najmä mužstvo ruského veľkoklubu Zenit Petrohrad. „Hráčov ako Timoščuk, Aršavin či Hulk nevidíme každý deň. Mali sme možnosť vidieť a učiť sa veci, ktoré by sme mohli použiť aj v našej hre. Najväčší úspech mal Hulk, niektorí hráči sa s ním aj fotili,“ pousmial sa Ševela.

Do začiatku ligového ročníka zostávajú necelé dva týždne. Vrchol zimnej prípravy vyriešil viaceré otázniky v základnej zostave, ktorá by mala vybehnúť na prvý ligový súboj proti Žiline. „Do základnej jedenástky sa chce dostať každý. Máme kvalitu a každý post je zdvojený. Na osemdesiat percent mám v nej jasno, ale neviem, čo sa stane. Záleží aj od zdravotného stavu hráčov,“ zamyslel sa na záver niekdajší stopér.

 

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa