Aktuality - archiv 1.7.2008

Na záver sústredenia v Nymburku prehra

Napriek hrozivému skóre (2:5), proti Viktorke zaujímavý zápas.

Futbalisti AS Trenčín ukončili svoje nymburské sústredenie stretnutím proti Viktorii Žižkov. Na oboch tímoch bolo zjavné, že sú vo fáze tvrdej letnej prípravy. Po vyrovnanej hodine hry sa prejavila väčšia skúsenosť a širší káder pražského tímu, ktorý vďaka zásahom v závere, zdolal tím Ivana Galáda trojgólovým rozdielom.

AS Trenčín – Viktoria Žižkov 2:5 (2:2)

Góly: Hlohovský, Chanti – Demjan 2, Švancara, Stracený, Koukal

Zostava AS: D. Rožník (Šimlaštík) – Gergel, Szórád, Cs. Horváth (Peciar), Kasálek (Ekhardt) – Hlovovský (Báez), Knapp (Marček), Lukšík (Marušinec), Chanti (Olej) – Križko (M. Rožník), Depetris (Šebek)

Rozlúčka so sústredením priniesla zaujímavý duel. Trenčania opäť ukázali mnoho pozitívneho, na opačnej strane sa ale nevyhli niekedy až detinským chybám, ktoré ich napokon stáli lepší výsledok. Po žalúdočných problémoch sa do zostavy vrátil Horváth, naopak pre zranenie nohy z nej vypadol, počas celého sústredenia nesmierne snaživý Čögley.

Už v 2. min hľadal Depetris v dobrej pozícii Križka, ten sklzom na loptu nedočiahol a tak zahrmelo na opačnej strane. Po fatálnom nedorozumení v obrane naservíroval Szórád loptu priamo na Švancarovu nohu. Bývalý útočník Interu Bratislava sa ocitol osamotený pred úplne prázdnou bránou a za nechápavého pohľadu Rožníka, Szóráda i Lukšíka loptu ľahko dokopol do brány.

Lacný a zbytočný gól akoby pokropil Trenčanov živou vodou. Už o dve minúty neskôr vytiahol jeden zo svojich kúskov Hlohovský. Po individuálnej akcii vyrovnal na 1:1. O ďalších 120 sekúnd udreli hráči AS znova. Lubor Knapp poslal perfektný center Chantimu – grécky mladík nezaváhal a z päťky bez problémov skóroval. Festival akcií v podaní AS pokračoval. V 20. min poslal výborný center do „veľkého vápna“ Gergel, Depetrisov projektil z prvej defenzíva Žižkova zblokovala.

Na opačnej strane pohrozil z dobrej pozície Čermák. Rožník jeho pokus z desiatich metrov kryl. Čermák bol aj pri ďalšej príležitosti Viktorie. Tentoraz prihral z ľavej strany Stracenému a ten z hranice päťky vyrovnal na 2:2.

Záver polčasu priniesol po šanci na oboch stranách. Najskôr tiesnený Depetris nenasmeroval Gergelovu prihrávku na vytúžené miesto a vzápätí sa dôrazný Švancara pretlačil cez Szóráda, ale oblúčikom prehodil nielen Rožníka ale aj jeho bránu.

Stanislav Griga poslal do druhého polčasu jedenástku čerstvých hráčov, Ivan Galád striedal priebežne počas celého polčasu. Úvodných pätnásť minút druhého dejstva prinieslo vyrovnanú partiu. Potom sa však začali presadzovať Pražania. V 63. min bol po rohovom kope Viktórie najdôraznejší Demján. Obrana AS mu nechala trestuhodne veľa priestoru a slovenský útočník, hoci na trikrát, pretlačil napokon loptu za chrbát nešťastného Rožníka.

O opätovné vyrovnanie sa usiloval Szórád. Z polovice ihriska sa pokúsil prekvapiť brankára súpera, ten končekmi prstov s enormnou námahou vyškriabal loptu na rohový kop.

To bola posledná výraznejšia príležitosť Trenčanov. Naopak tím Grigu si v závere vypracoval ešte dve „gólovky“ v ktorých sa strelci nemýlili. Na 4:2 zvýšil opäť Demjan a skóre uzavrel osem minút pred konečným hvizdom Koukal.

Po sérii zápasov na ihriskách súperov sa predstavia futbalisti AS konečne v Trenčíne.

V sobotu nastúpia o 18.00 na štadióne Odevy v Zámostí proti Spartaku Trnava.

Všetkých priaznivcov klubu srdečne pozývame na prestížny duel so silným súperom.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa