Aktuality - archiv 23.6.2014

V druhom predkole EL UEFA proti Vojvodine

Proti FK Vojvodina Novi Sad začneme doma 17. júla

Žreb druhého predkola Európskej ligy UEFA vo švajčiarskom Nyone rozhodol, že našim súperom sa stal srbský tím FK Vojvodina Novi Sad. Prvé stretnutie je na programe 17. júla na futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom. Odvetu odohráme o sedem dní neskôr v Novom Sade na štadióne Karadjordje s kapacitou necelých pätnásťtisíc fanúšikov.

Vojvodina je klubom z druhého najväčšieho srbského mesta a patrí medzi najpopulárnejšie v krajine. Jej história sa datuje od roku 1914. V rokoch 1966 a 1989 vyhrala najvyššiu juhoslovanskú súťaž. V srbskej SuperLige zatiaľ netriumfovala. Pred piatimi rokmi skončila druhá a v rokoch 2007, 2008, 2011, 2012 a 2013 tretia. V uplynulom ročníku skončili „crveno-beli“ na štvrtej priečke, keď okrem Crvenej Zvezdy a Partizanu sa dostal pred nich FK Jagodina. Vyhrali však Srbský pohár, keď vo štvrťfinále vyradili CZ Belehrad.

Úspechy na európskom fóre sú najmä z druhej polovice šesťdesiatych rokov minulého storočia. Vojvodina postúpila vo svojej histórii do štvrťfinále Pohára európskych majstrova a dvakrát bola vo štvrťfinále Pohára UEFA. V minulom ročníku sa rovnako ako AS Trenčín predstavila v Európskej lige a vypadla až v play-off. Postupne vyradila maltský Hibernians, maďarský Honvéd Budapešť a turecký Bursaspor. Nad jej sily bol až Šerif Tiraspol v boji o postup do skupinovej fázy.

Všetky informácie ohľadom zápasov, zájazdu, ceny vstupeniek a všetky ďalšie veci budeme postupne zverejňovať na www.astrencin.sk.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa