Zápasy - archiv 19.7.2008

Päťgólový polčas na úvod, prvý zápas pevne v rukách AS

AS Trenčín - MFK Ružomberok "B" 5:2 (5:0)

AS Trenčín vstúpil do stretnutia bez disciplinárnych hriešnikov z minulej sezóny Marčeka a Báeza. V zostave chýbal i dlhodobo zranený Kleščík ako aj Kasálek, ktorý sa sťažoval na bolesti po poslednom predzápasovom tréningu. Napriek tomu Trenčania nasúkali ružomberskej rezerve v prvom polčase "päťku". Trenčín vstúpil do stretnutia s jednoznačnou prevahou. Od začiatku patrilo futbalové bojisko červeným fabám. Bolo iba otázkou rozdielu skóre v prospech AS, ako sa skončí prvý polčas.

Už v 6. min natrhol prvopolčasové vrece s gólmi Horváth. Kapitán AS otvoril po Chantiho centri skóre hlavou. Presne o 20 minút neskôr si neskrotný Hlohovský narazil loptu s Lukšíkom a absolvoval slalom medzi obrancami "Ruže". Nasledovala neprehľadná situácia v šestnástke hostí a presný projektil Gergela z približne 20 metrov - 2:0. Tretí kúsok si pripísal azda najsnaživejší Trenčan Hlohovský. Talentovaný hráč zúročil presnú kolmicu svojho reprezentačného súputníka z mládežníckych výberov Gergela. Streleckú pohotovosť prejavil aj Depetris. Argentínsky "goleador" si nabehol na odrazenú loptu po strele Horvátha. Skóre prvého – zaujímavejšieho – polčasu zaklincoval Peciar. Dvadsaťročný mladík sa presadil v závere prvého dejstva po dlhom Gergelovom aute.

Trenčín vyhrával po polčase 5:0. Pravdu povediac, ktože zo súčasného kádra AS si pamätal podobnú situáciu? Možno aj tento stav nahlodal druhopolčasové vystúpenie domácich. Kombinácie, narážačky, nasadenie i kolmice akoby ostali v šatni. O slovo sa naopak prihlásil nováčik súťaže. Babic a Jendrišek potrestali pasívnejšiu hru domácich, ale na zisku troch bodov a pozitívnom dojme z hry to už príliš nezobralo.

Do zostavy AS sa po dlhom čase vrátil rekonvalescent Godál. Univerzálny futbalista sa tentoraz zaradil na post ľavého beka. Hudobník v drese AS „odbubnoval“ celý zápas podľa správnych nôt. Hoci sa u neho v závere ozýval kondičný deficit, svoju partitúru zvládol.

Sympatickým dojmom zapôsobili nové akvizície. Cez Knappa išla nejedna akcia domácich, Lukšík, hrajúci na hrote, drel o každú loptu, Peciar v defenzíve neprehral azda žiadnu hlavičku a na svoje konto si pripísal i gól. Nuž a Szórád pôsobil absolútne pokojným dojmom, čím vysielal na celý tím ukľudňujúce impulzy. Z nových tvárí sa predstavil aj Bubenko. Ako striedajúci hráč veľa priestoru nedostal. Jeho krátke účinkovanie na ihrisku bolo poznačené dlhším herným výpadkom spôsobeným zranením.

Trenčín svoju zaťažkávaciu úlohu zvládol. O týždeň čaká zverencov Ivana Galáda Podbrezová. Všetci sa tešíme na spoločné stretnutie na štadióne na Sihoti.

AS Trenčín - MFK Ružomberok "B" 5:2 (5:0)

Góly: 6. Cs. Horváth, 28. Gergel, 36. Hlohovský, 40. Depetris, 44. Peciar - 49. Babic, 85. Jendrišek

Žlté karty: 56. Gergel - 69. Kukoľ, 69. Mahut

Domáci: Volešák – Cs. Horváth, Szórád, Peciar, Godál – Hlohovský, Knapp, Gergel (Čögley), Chanti (Bubenko) – Depetris (Križko), Lukšík

Hostia: P. Penksa - Mahút, Greššák, Laurinc, Balaško (46. Podolský) - Kukoľ, A. Sloboda (46. M. Babic), L. Bakoš, Dovičovič (60. R. Jendrišek), Kasaj - M. Horváth

Rozhodovali: Vnuk - Rendko, Vindiš

Divákov: 930

Autor: ms, foto: martin blažek
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa