Aktuality - archiv 23.7.2014

Aj do odvety s cieľom zdolať Vojvodinu

Peter Čögley: „Chceme ich zobrať loptu a zatlačiť ich, nedať im priestor na hru“

Zverencov trénera Martina Ševelu čaká dnes večer od 20.00 h odvetný zápas druhého predkola Európskej ligy UEFA. Hoci po vysokom domácom víťazstve proti Vojvodine Nový Sad (4:0) sa zápas na ihrisku súpera zdá iba formalitou, mužstvo je maximálne koncentrované.

„Našu taktiku a spôsob hry meniť nebudeme. Predstaviť sa chceme otvoreným a útočným futbalom. Každý gól u súpera sa počíta za dva a my ich aj v odvete chceme nastrieľať čo najviac. Vojvodinu určite nepodceníme,“ potvrdil tréner Martin Ševela, ktorí svojich zverencov vystríha pred zablúdením mysle k možnému súperovi v treťom predkole. „Účastník anglickej Premier League Hull City bol najatraktívnejším súperom z nášho koša. Je to pre nás veľká motivácia, ale stále sme len na polceste.“

Rovnako aj hráči vedia, o čom bude dnešný zápas. Vojvodina totiž nemá čo stratiť. „Príprava bola rovnaká ako na každý iný zápas. Chceme odvetu vyhrať. Súpera poznáme a tešíme sa na zápas. Chýbať nám síce bude Aldo (Baéz), ale máme tu ďalších mladých chlapcov čakajúcich na svoju príležitosť. Všetci majú svoju kvalitu. Som presvedčený, že AS pôjde aj bez Alda,“ reagoval jeden z najskúsenejších hráčov mužstva Peter Čögley aj na otázky ohľadom odchodu skúseného Argentínčana.

Zverencov trénera Martina Ševelu čaká zápas na horúcej pôde. Domáci fanúšikovia majú vstup do hľadiska voľný, čo aj vzhľadom na vysokú prehru v prvom zápase sľubuje zaujímavú kulisu. „Bude to celkom iný zápas. Nemajú čo stratiť. Preto nás budú provokovať, kopať a dohrávať. My si musíme ustrážiť úvod. Chceme ich zobrať loptu a zatlačiť ich. Nedať im priestor na hru,“ doplnil krajný obranca AS.

Rovnako stále nádejný stredopoliar Stanislav Lobotka nepreceňuje štvorgólový náskok AS po prvom zápase. „Nemôžeme sa na to spoliehať. Stále musíme ísť za víťazstvom. O možnom ďalšom kole a súperovi sa nebavíme. Čaká nás Vojvodina a potom ešte Podbrezová, proti ktorej musíme ísť rovnako na sto percent,“ dodal Lobotka.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa