Zápasy - archiv 26.7.2008

Plný bodový zisk aj proti Podbrezovej

AS Trenčín – ŽP Šport Podbrezová 3:2 (2:1)\r\n

AS Trenčín vyhral aj druhý zápas nového ročníka I. ligy, keď potom ako deklasoval rezervu Ružomberka, zdolalo na domácej pôde aj nebezpečnú Podbrezovú 3:2 (2:1). Hostia sa už v 3. min ujali vedenia, ale zverenci trénera Galáda gólmi Lukšíka a Hlohovského otočilo priebeh zápasu vo svoj prospech a zápas napokon doviedli do úspešného konca.

Diváci si ešte ani poriadne nenašli svoje miesta a po centri z pravej strany otvoril po necelých troch minútach hry skóre stretnutia hosťujúci Chomistek. Domácich to však nevykoľajilo a už v 10. min vyrovnal v šestnástke nikým nekrytý Lukšík. Podbrezová v prvom polčase hrozila iba z brejkov, ktoré im AS ponúklo najmä vďaka ofenzívnej hre na hranici rizika. Aktívny Lukšík našiel v 24. min Hlohovského, no ten v dobrej pozícii netrafil presne. Už o dve minúty si však svoju nepodarenú strelu vrchovato vynahradil. V pokutovom území zasekol loptu a strelou do šibenice poslal AS do vedenia - 2:1. O chvíľu neskôr nechal Depetris vyniknúť po technickej strele spoza šestnástky hosťujúceho Hanáka a následne pálil Hlohovský nad bránku. Tesne pred odchodom do kabín si Depetris šikovne obhodil obrancu, ale sám pred hosťujúcim gólmanom mieril iba do jeho rukavíc.

V druhej štyridsaťpäťminútovke AS poľavilo a začalo myslieť aj na udržanie výsledku znamenajúceho plný bodový zisk. Napriek tomu mohol Depetris zvýšiť, ale šikovné obhodenie Hanáka vykopol jeden z Podbrezovčanov z bránkovej čiary. Po hodine hry prišli chvíle hostí. Spätná prihrávka na Snitku ešte priamu strelu neznamenala, no nasledujúce dve delovky Gottwalda a Kožičku vyrazil dovtedy trochu neistý Volešák. V 74. min sa po narazení lopty so striedajúcim Križkom vrútil do pokutového územia Gergel a strelou k žrdi zvýšil na 3:1. Už o dve minúty napálil Lukšík hlavou žrď. Posledné slovo patrilo Gottwaldovi. Hoci znížil na 2:3, domáci si v záverečnej štvrťhodine jednogólové vedenie ubránili.

AS Trenčin - ŽP Šport Podbrezová 3:2 (2:1)

Góly: 10. Lukšík, 26. Hlohovský, 74. Gergel – 3. Chomistek, 77. Gottwald

Žlté karty: 55. Depetris, 80. Godál, 90. Lukšík – 55. Svintek

Domáci: Volešák - Kaspřák, Szórád, Peciar, Godál - Hlohovský (86. Marček), Knapp, Gergel, Chanti (81. Bubenko) - Lukšík, Depetris (71. Križko)

Hostia: Hanák - Turňa, Gajdošík, Kožička (72. Nosko), Konček - Svintek, Snitka - Chomistek, Tírer (46. Gottwald), Tomko - Piatka (78. Minčič)

Rozhodovali: Roman – Vician, Martiš

Divákov: 1256

Autor: mg, foto: martin blažek
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa