ASTV 28.10.2014

Stanovisko AS Trenčín k vedeniu zápasu v Trnave

Futbalový klub AS Trenčín podáva sťažnosť na rozhodovanie arbitrov v sobotňajšom ligovom stretnutí proti Spartaku Trnava. „Len veľmi neradi sme zvolili tento postup. Stalo sa tak po prvý raz od nášho návratu do najvyššej súťaže a veríme, že to je poslednýkrát, keď sa touto cestou musíme dodatočne domáhať aspoň čiastočnej spravodlivosti,“ povedal generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Sme presvedčení, že celé stretnutie bolo z pozície hlavného rozhodcu Mária Vlka vzhľadom k jeho kvalitám a skúsenostiam nezvládnuté. Rozhodli sme sa zamerať na štyri momenty, ktoré výrazne ovplyvnili priebeh zápasu. Futbalový klub AS Trenčín žiada Komisiu rozhodcov Slovenského futbalového zväzu (KR SFZ) o stanovisko k jednotlivým situáciám.

- 36. min – rozhodca stretnutia udelil žltú kartu hráčovi AS Trenčín Mosesovi Simonovi (č. 27) po ruke v pokutovom území a následne odpískaný pokutový kop. Na základe videozáznamu podľa nášho názoru bola žltá karta udelená nesprávne, keďže sa nejednalo o úmyselnú ruku a teda v žiadnom prípade o úmyselné a nešportové správanie (video moment 1)

- 49. min – hráč Spartaka Trnava Marek Janečka (č. 6) zasiahol v pokutovom území Trnavy kopačkou do tváre stojaceho hráča AS Trenčín Jaira de Maceda da Silvu (č. 11), spôsobil mu krvácajúce zranenie v oblasti tváre, rozhodca stretnutia mal jednoznačne nariadiť pokutový kop za nebezpečné hranie vysokou nohou a domácemu hráčovi udeliť následný trest (video moment 2)

- 72. min – rozhodca stretnutia udelil druhú žltú kartu hráčovi AS Trenčín Mosesovi Simonovi (č. 27) a následne červenú kartu pre údajné predstieranie priestupku, podľa nášho názoru došlo práve naopak k jednoznačnému faulu domáceho hráča Josého Casada (č. 17), žltá karta bola udelená nesprávne, hráč AS Trenčín č. 27 sa vyhýbal zásahu kolenom protihráča č. 17, po páde na trávnik a neodpískaní priestupku prejavil záujem o ďalšiu hru a nežiadal o zvýhodnenie pre svoje mužstvo (video moment 3)

- 78. min – asistent rozhodcu zastavil akciu AS Trenčín signalizovaním postavenia mimo hru hráča AS Trenčín Jaira de Maceda da Silvu, hoci ten sa podľa nášho názoru v postavení mimo hru nenachádzal, medzi prihrávajúcim hráčom AS Trenčín Dávidom Gubom (č. 19) a hráčom AS Trenčín č. 11 bol ďalší hráč Spartaka Trnava Martin Tóth (č. 19), takže hráč AS Trenčín č. 11 v tomto prípade nebol v postavení mimo hry (video moment 4)

Klub AS Trenčín ďakuje za stanovisko KR SFZ k jednotlivým momentom v zápase 15. kola Fortuna ligy medzi Spartakom Trnava a AS Trenčín.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa