Aktuálne 3.2.2015

Van Kessel má vysoké ambície, chce naháňať Žilinu

V uplynulej sezóne bol s desiatimi gólmi a deviatimi prihrávkami najproduktívnejším hráčom tímu. V letnom období bol na skúške v Austrii Viedeň, no napokon zakotvil vo francúzskom Arles-Avignon. Po polroku však druholigistu opustil a vrátil sa do známeho prostredia.

V pamäti fanúšikov AS Trenčína zanechal skvelý dojem nielen produktivitou, ale aj výkonmi a prístupom k hre. Po vydarenej sezóne sa rozhodol vyskúšať šťastie inde. Zo začiatku za Arles-Avignon nastupoval pravidelne a strelil aj dva góly. Postupom času sa ale zo základnej zostavy vytratil a cítil, že potrebuje zmenu. „S trénerom som si veľmi nerozumel. Tréningy boli zvláštne. Neboli náročné ako v Trenčíne. V AS sa trénuje oveľa viac a na sto percent, čo mi vo Francúzsku chýbalo. Viete ako to chodí, keď sa vyhráva, všetko je v poriadku. Náš tím ale veľa prehrával a tak sa hľadali chyby vo všetkom,“ povedal po návrate 21-ročný ofenzívny hráč.

V novom roku sa začal zaoberať náročnou otázkou. Mal niekoľko možností. Napokon sa rozhodol pre klub, ktorý ho priviedol do veľkého futbalu. „V polovici sezóny nie je jednoduché adaptovať sa v novom klube. Vybral som si Trenčín. Tá voľba nebola náročná. Poznám prostredie. Viem, čo môžem očakávať a aj to, čo bude klub čakať odo mňa,“ pokračoval Van Kessel.

Ambiciózny Holanďan tak získava novú motiváciu. Ako sám poznamenal, páči sa mu, že Trenčín neustúpil zo starých pozícií. „Ciele sú tu ešte vyššie ako keď som odchádzal. Cítim, že máme šancu bojovať o majstrovský titul. Trojbodové manko na Žilinu nič neznamená. Chcem tímu pomôcť. Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, ako to dopadne.“

Do Trenčína prišiel počas víkendu a hneď sa zúčastnil akcie s fanúšikmi, s ktorými si zahral FIFA 15. „Podobné akcie patria k modernému futbalu a páčia sa mi. Máme skvelých fanúšikov, ktorí nás podporujú, aj keď sa nedarí podľa predstáv. Troška ma prekvapil stav štadióna. Staré tribúny chýbajú. Verím, že ich zbúranie bude na dobrú vec a čo najskôr budú stáť nové,“ zakončil rozhovor Van Kessel.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

ASTV 16.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 16.3.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 16.3.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Skalici

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v zápase nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica 1:3, keď o...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  www.tcld.net  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  https://www.tcld.net/  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  bahis