A-tím 10.2.2015

Dnes o 14.00 proti dánskemuj Esbjergu

Zverenci trénera Martina Ševelu nastúpia dnes popoludní na svoj záverečný zápas v rámci sústredenia v tureckom Beleku. Ich súperom bude prvoligový dánsky tím Esbjerg fB. Výkop stretnutia je o 14.00 h SEČ.

Esbjerg je v súčasnosti ôsmym mužstvom dvanásťčlennej dánskej ligy. V sedemnástich zápasoch štyrikrát vyhral, osemkrát remizoval a päťkrát prehral. Všetky zápasy odchytal slovenský brankár Martin Dúbravka.

Popredný dánsky tím vyhral pred dvoma rokmi po tretí raz v histórii domáci pohár. V uplynulých dvoch sezónach bol v lige štvrtý a piaty. Dánsku Superligu vyhral päťkrát, naposledy v roku 1979.

Najväčší úspech v európskych pohároch dosiahol šestnásťfinálovou účasťou v minulej edícii Európskej ligy UEFA. V boji o osemfinále stroskotal na talianskej Fiorentine. V play-off vyradil Saint-Étienne a v skupinovej fáze bol v spoločnosti Standardu Liége, Red Bull Salzburg a IF Elfsborg.

Lídrom defenzívy je bývalý dánsky reprezentant do 21 rokov a kandidát na reprezentačné „áčko“ Jonas Knudsen. Štyri zápasy v kvalifikácii na MS 2010 v Juhoafrickej republike odohral Michael Jakobsen. Za nórsku reprezentáciu do 21 rokov a v priateľských zápasoch za mužov nastúpil aj dnes už dvadsaťsedemročný Magnus Lekven.

Mužstvo po jeseni opustili dvaja najlepší strelci. Druhý medzi kanoniermi v Dánsku Martin Pusic (8 gólov) a Jakob Ankersen (5 gólov). Rakúšan s južanskými koreňmi zamieril do tímu suveréna tohto ročníka dánskej Superligy Midtjyllandu. Druhý menovaný zakotvil vo švédskom IFK Göteborg. Najlepším strelcom tímu tak zostal Švéd Robin Söder s troma zásahmi.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

ASTV 16.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 16.3.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 16.3.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Skalici

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v zápase nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica 1:3, keď o...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  www.tcld.net  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  https://www.tcld.net/  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  bahis