Aktuálne 27.2.2015

Postavenie v tabuľke je jasné, povedal Rybníček

Pred vstupom do jarnej časti sezóny sme zostali bez tradičnej tlačovej konferencie ako ju poznáme nielen v slovenských pomeroch. Z dôvodu kolízie tlačoviek klubov Fortuna ligy sme sa rozhodli zmeniť zažitý formát a byť ústretoví nielen k médiám, ale najmä k fanúšikom. Hráči, tréneri a vedenie klubu bolo počas tzv. „mediálneho dňa“ k dispozícii hodinu pred štvrtkovým predpoludňajším tréningom a hodinu po ňom. „Sme radi, že zmena našla pozitívny ohlas. V podobnom formáte chceme pokračovať vždy pred jarnou časťou súťaže,“ povedal hovorca klubu Martin Galajda.

Počas takmer dvoch hodín oficiálnych rozhovorov, ale aj neformálnych debát sa skloňovalo najmä slovné spojenie „boj o titul“. Vedenie klubu, tréneri a ani hráči v tomto smere zaujali jednoznačný postoj. „Postavenie v tabuľke je jasné. Predurčuje nás k tomu, aby sme o majstrovský titul zabojovali. Myslím, že za to, čo sme v klube za sedem rokov odviedli si zaslúžime, aby sme aj takýto výsledok dosiahli. Máme historickú šancu, ktorá sa tu ešte neobjavila. O titul budeme bojovať po prvý raz a všetci sa na to veľmi tešíme. Chceme to prežiť tak, aby sme mali z toho dobrý pocit, aby sme priniesli radosť fanúšikom a mestu,“ nechal odkaz generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Pohľad na kvalitu kádra, osobnosti v kabíne, postavenie mužstva v tabuľke a očakávania fanúšikov hovorí jasnou rečou a uvedomuje si to aj tréner Martin Ševela. Aktuálna situácia ho však nedostáva pod tlak. „Nebudeme sa tomu brániť, nie sme alibisti. Pred nami je však štrnásť kôl. Nebudeme sa sústreďovať na tabuľku, ale len sami na seba,“ komentoval tréner prvého mužstva.

Aj kapitán tímu Peter Kleščík potvrdil, že kabína je pripravená zabojovať. „Slovo titul sa medzi nami až tak veľmi neskloňuje, ale sme si vedomí našej sily, máme na to, aby sme na majstra siahali. Všetci chalani sú nastavení na to, aby sme zachytili úvod sezóny. V prvom rade sa chceme sústrediť sami na seba. Ak budeme vyhrávať, nebudeme sa musieť pozerať na ostatných,“ povedal Kleščík.

Do jarnej časti s Expresom a McDonald´s

Do jarnej časti sezóny vstupujeme s dvojicou nových partnerov. Marketingový manažér klubu Igor Schlesinger predstavil uzatvorenie spolupráce s najpočúvanejším rádiom na Slovensku Rádiom Expres a rozšírenie spolupráce s McDonald´s, ktorý je novým hlavným partnerom klubu.

„McDonald´s je svetová značka, ktorá si veľmi zodpovedne vyberá svojich partnerov na spoluprácu. Aj tento fakt je ocenením našej doterajšej práce. Päť rokov sme spolupracovali najmä na úrovni podpory mládeže a charitatívneho projektu Hviezdy deťom. Dnes môžeme s hrdosťou povedať, že podpisom dlhodobej zmluvy s McDonald´s dostávame do klubu silného partnera,“ povedal Igor Schlesinger a dodal: „Už počas predchádzajúcich mesiacov si nielen naši fanúšikovia mohli všimnúť spoluprácu s Rádiom Expres. Okrem vybraných zápasov sme spoločne prezentovali aj športovo-charitatívny projekt Hviezdy deťom. Dnes sme radi, že naša spolupráca dostáva dlhodobý a pravidelný charakter.“

Súpiska pre jarnú časť Fortuna ligy 2014/15
Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár
Obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič, Kingsley Madu, Peter Čögley, James Lawrence, Ramón Rodríguez da Silva, Peter Kleščík
Stredopoliari: Damián Bariš, Ryan Koolwijk, Ibrahim Rabiu, Jakub Holúbek, Karol Mondek, Matúš Bero, Stanislav Lobotka
Útočníci: Gino van Kessel, Jairo de Macedo da Silva, Dávid Guba, Martin Vlček, Emmanuel Edmond

Odchody: Moses Simon, Haris Hajradinovič (obaja prestup do KAA Gent/Belg.), Daniel Bednárik (dlhodobé zranenie), Patrik Mišák (prestup do Baník Ostrava/ČR), Matúš Opatovský (hosťovanie v Slovane Nemšová/III. liga)

Príchody: Ryan Koolwijk (prestup z FC Dordrecht/Hol.), Gino van Kessel (prestup z Arles-Avignon/Fr.), Matej Vozár (návrat z hosťovania v Spezia Calcio/Tal.), Damián Bariš (návrat z hosťovania v Novom Meste nad Váhom/II. liga), Martin Vlček (dorast AS Trenčín)

Prípravné zápasy (6 – 2 – 3, 21:14)
AS Trenčín - MFK Skalica 4:1 (Mondek, Bero, Lawrence, Edmond)
AS Trenčín - SK Sigma Olomouc 2:2 (Guba, Holúbek)
Slovan Liberec - AS Trenčín 2:0
SK Slavia Praha - AS Trenčín 1:2 (Bero 2)
AC Sparta Praha - AS Trenčín 2:1 (Holúbek)
AS Trenčín - Spartak Myjava 0:2
AS Trenčín - Spartak Myjava 3:0 (Frimmel, Švec (vl.), Jairo)
FC Botosani - AS Trenčín 0:1 (Lawrence)
FC Mordovia Saransk - AS Trenčín 1:1 (van Kessel)
Esbjerg fB - AS Trenčín 1:2 (Jairo, Bero)
AS Trenčín - MFK Frýdek-Místek 5:2 (Holúbek 2, Rabiu, Jairo, Edmond)

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

ASTV 16.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 16.3.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 16.3.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Skalici

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v zápase nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica 1:3, keď o...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  www.tcld.net  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  https://www.tcld.net/  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  bahis