A-tím 27.2.2015

Kabína je hladná po majstrovských zápasoch, povedal Čögley

Trojmesačné čakanie na ligový futbal sa dnes končí. Zverenci trénera Martina Ševelu v prvom jarnom kole na vlastnom trávniku privítajú poslednú Banskú Bystricu v netradičnom čase o 14.30 h. Očakávať, že Dukla vzhľadom na tabuľkové postavenie iba odchodí zápas, nemožno.

„Celá kabína sa na zápas veľmi teší. Prestávka bola dlhá. Konečne sú pred nami ostré zápasy,“ povedal po piatkovom tréningu Peter Čögley, ktorý je už hladný po „ostrých“ súbojoch.

Na úvod jarnej časti čaká na jeho a spoluhráčov papierovo prijateľný súper z Banskej Bystrice. Očakávať ľahký zápas sa však už mnohým nevyplatilo. „V prvom rade musíme byť koncentrovaní a robiť každý svoju prácu najlepšie ako vie. Každý z nás dáva tímu niečo iné, každý je výnimočný niečím iným. Verím, že tímová chémia bude fungovať,“ pokračoval rodák z Trenčianskej Turnej.

Banskobystričania v jesennej časti nazbierali chudobných šestnásť bodov. Vnútroklubové problémy sa tak prejavili na tabuľkovom umiestnení, keď sa tím spod Urpína krčí s Ružomberkom na konci tabuľky. „Každý klub má svoje problémy. Viem, že u nich prišla na rad mierna obmena kádra. Príležitosť opäť dostanú mladí hráči, ktorí sú plní síl. Budú bojovať. Posilnil ich exreprezentant Had, to môže Banskobystričanom iba pomôcť,“ zamyslel sa nad situáciou u súpera Čögley.

Ako ďalej poznamenal, sila súpera tkvie najmä v silných hlavičkároch. „Hrajú jednoduchý futbal. Stredovú zónu sa snažia prekopnúť s následným centrom do šestnástky. Nešpekulujú, hrajú priamočiaro.“

Niekdajší mládežnícky reprezentant by sa v úvodnom zápase jari rád spoločne s kolegami z kabíny dobre naladil na ostatných trinásť deulov. „Fanúšikov by sme radi potešili kvalitnou hrou a dlhým držaním lopty. Jednoducho, aby sme boli po záverečnom hvizde spokojní a spoločne sa radovali,“ zakončil rozhovor Čögley.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

ASTV 16.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 16.3.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 16.3.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Skalici

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v zápase nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica 1:3, keď o...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  www.tcld.net  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  https://www.tcld.net/  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  bahis