Aktuálne 14.4.2015

Prvoradý je tímový úspech, zdôrazňuje kapitán Kleščík

Víkendový zápas proti Podbrezovej bol aj v znamení návratu kapitána Petra Kleščíka do ligového kolotoča. Jeden z najskúsenejších v kádri Martina Ševelu nastúpil naposledy na celých deväťdesiat minút v prvom jarnom kole proti Banskej Bystrici. Odvtedy dostávala prednosť brazílsko-srbská dvojica Ramón – Rundič. Až päť žltých kariet na konte Ramóna prinieslo zmenu v zložení našej stopérskej dvojice.

„V prvom rade som sa tešil, že sa darí tímu. Tréner nemal dôvod, niečo meniť. Chalanom to išlo. Samozrejme, že ma to mrzelo, ale prevládal pocit radosti z víťazstiev. Prvoradý je tímový úspech a tým sú vždy tri body,“ nezakrýval nič Kleščík.

Na trávniku nebolo ani na chvíľu badať zápasový výpadok zo strany lídra kabíny AS. „Sústredil som sa iba na súpera. Myslím, že sa to podarilo celému mužstvu. Hoci prvý polčas nebol podľa našich predstáv, druhý sme zvládli,“ povedal Kleščík, ktorý jasne pomenoval aj nedostatky z prvej štyridsaťpäťminútovky: „Neboli sme dostatočne trpezliví, chýbala medzihra a cirkulácia od obrancov. Hneď sme to tlačili dopredu. Cez prestávku sme si povedali, že musíme byť najmä trpezlivejší. Napokon prišla aj efektivita.“

Kapitánsku pásku prevzal dočasne brankár Igor Šemrinec. Po Kleščíkovom návrate do zostavy však opäť patrila jemu. „Nie je podstatné, kto má pásku na ruke. Snažil som sa pomôcť chalanom a podporiť ich aj z lavičky. Či to bolo počas tréningov alebo zápasov. Navyše, sú tu aj Čegy (Čögley), Kubo (Holúbek) alebo Šeďo (Šemrinec), ktorí to vedia vziať na seba,“ dodal Kleščík.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa