Aktuálne 18.4.2015

Rabiu prekvapil, presadil sa hlavou a rozhodol

Vynikal proti Podbrezovej a v podobnom duchu sa prezentoval aj v súboji proti Spartaku Trnava (1:0). Bol jediným, kto sa v zápase presadil a pokazil tak Spartaku sériu štrnástich duelov bez prehry. Ibrahim Rabiu bavil publikum až do záveru zápasu, kedy ho vystriedal Stanislav Lobotka.

Kto na začiatku jarnej časti pochyboval, je dnes už presvedčený o jeho kvalitách a prínose pre kolektív. Dokázal sa rýchlo aklimatizovať a robiť všetko pre úspech mužstva. Dramatický zápas proti Spartaku rozhodol práve Ibrahim Rabiu. Nevysoký stredopoliar sa presadil netradične hlavou, keď sa vložil do centra Dávida Gubu. „Veru, zakončovať hlavičkou nie je zrovna moja parketa,“ priznal sa Rabiu a pokračoval: „Na tréningu sa mi to občas podarí, ale v zápase je to o niečom inom.“

Razom sa zaradil medzi najlepších strelcov jarnej časti, veď na svojom konte má už štyri gólové zárezy. „Je jedno kto sa presadí. Prvoradý je tímový úspech. Som veľmi šťastný a spokojný. Celé mužstvo pracovalo ako jeden muž. Bojovali sme jeden za druhého. Dodržiavali sme trénerove príkazy. Myslím, že sme hrali dobre,“ pokračoval usmievavý rodák z Kana.

Zápas sa pre neho skončil predčasne. Pre mierne zdravotné problémy ho vystriedal v záverečnej desaťminútovke Stanislav Lobotka. „Cítil som bolesť. Nechcel som to zbytočne siliť. Nemusíte sa báť, som v poriadku. Veľmi si vážim potlesk od fanúšikov, ktorý mi pri striedaní venovali,“ zakončil rozhovor Rabiu.

Rundič: Futbal v takej atmosfére chutí viac

Duel proti Trnave bolel. Hráči si vzájomne nič nedarovali, no hralo sa v rámci fair-play. „Všetko bolo v poriadku. Oba tímy chceli tri body. Vyskytli sa aj nejaké provokácie na oboch stranách, ale to patrí k hre. Jednoznačne však vyhral futbal,“ povedal po záverečnom hvizde stopér Milan Rundič.

Zápas proti trnavskému Spartaku sa hral pred plnou tribúnou. Už od rána zaznievali správy, že bude vypredané. Svoj diel k výbornej atmosfére pridali aj fanúšikovia Trnavy, ktorých bolo päťsto. „Vďaka patrí obom fanúšikovským táborom. Kiež by sa hralo častejšie v podobných podmienkach. Futbal potom chutí viac aj hráčom,“ dodal Rundič.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa