Aktuálne 2.5.2015

Sme AS Trenčín a sme víťazmi Slovnaft Cupu, povedal hrdo Bero

Po záverečnej penalte zažíval skvelé pocity. Stredopoliar Matúš Bero vyhral prvú veľkú trofej medzi mužmi. Iba devätnásťročný reprezentant si víťazstvo v Slovnaft Cupe užíval, hoci v priebehu druhého polčasu pre zranenie lýtka odstúpil.

„Ani neviem opísať ako sa cítim. Bolo to niečo krásne. Tento moment nám už nikto nezoberie. Všetci sme na seba naskákali a oslavovali. Presne pre tieto chvíle sa oplatí hrať futbal. Sme AS Trenčín a sme víťazmi Slovnaft Cupu,“ povedal v piatok večer Matúš Bero.

Víťazstvo v národnom pohári vo svojej zatiaľ krátkej kariére radí na vrchol. „Je to niečo nádherné, ale verím, že je to iba začiatok. Vieme o čo hráme ďalej a teraz nás už zaujíma iba to, čo môžeme dosiahnuť v blízkej budúcnosti. Dáme do toho všetko,“ pokračoval rodák zo Zamaroviec.

V zápase sa mohol strelecky presadiť. V prvom polčase rozozvučal brvno senickej brány, ktoré sa trasie hádam doteraz. „Prihrávka od Jaira bola geniálna. Z podobných pozícií musím dávať góly. V tom je rozdiel medzi priemernými a nadpriemernými hráčmi,“ dodal jeden z najväčších talentov slovenského futbalu.

Zápas pod Tatrami napokon napriek veľkej snahe nedohral. Po hodine hry ho vystriedal Ryan Koolwijk. Maturanta na obchodnej akadémií trápila bolesť v lýtku, a tak zo zápasu odstúpil. „Nejedná sa o nič vážne. V daných chvíľach ma však bolesť limitovala,“ poznamenal na margo striedania.

Čas na oslavy Ševelovej družine nezostal. Krátke oslavy na štadióne a v autobuse vystriedal v sobotu popoludňajší tréning. Už v utorok čaká na hráčov dôležitý fortunaligový zápas proti Košiciam. „Dôležité bude dobre zregenerovať a pripraviť sa na ďalší zápas. Hráme predsa o titul. Ak by niekomu chýbali sily, máme dostatok hráčov na to, aby ho adekvátne nahradil ďalší z nás,“ poznamenal na záver odhodlane Bero.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa