A-tím 1.6.2015

Skovajsovi k prvému gólu zablahoželal Čögley

Nastúpil na svoj štvrtý zápas v najvyššej súťaži a v základnej zostave sa ocitol iba druhý raz v kariére. Napriek tomu si z pozície stopéra otvoril ligový strelecký účet. Mladík Lukáš Skovajsa pridal náš tretí gól v sobotňajšej rozlúčke s úspešnou sezónou na ihrisku ViOnu Zlaté Moravce (3:1).

Tréner Martin Ševela dal väčšiu príležitosť hráčom, ktorí pravidelne nenastupujú, aby predviedli svoje schopnosti. Jedným z nich bol aj Skovajsa, ktorý celých deväťdesiat minút vo Fortuna lige absolvoval druhý raz. „Hralo sa mi dobre. Spoluhráči ma podporovali. To vždy pridá na pohode. Tréner mi dal úlohy ako každému inému strednému obrancovi. V prvom rade som mal poctivo brániť,“ povedal po stretnutí nádejný mladík.

Dvadsaťjedenročný rodák zo Zamaroviec si zápas užíval. „Vypracovali sme si viaceré šance a pri trocha väčšej efektivite sme mohli zvíťaziť aj vyšším rozdielom. Mrzí ma gól na konci zápasu. Vzadu sme chceli hrať na nulu, ale nevyšlo to.“

Necelých desať minút pred koncom zápasu to bol práve on, kto uzavrel gólový účet AS v tomto ročníku na čísle 67. „Ryan (Koolwijk) kopol roh na zadnú tyč. Videl som voľný priestor, nabehol som si do neho a lopta sa dostala až ku mne. Poslal som ju do siete. Nebolo v tom veľa streleckého umenia,“ opísal prvý súťažný gól v najvyššej súťaži niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska.

Zatiaľ, čo Peter Čögley čaká na prvý gól už bez mála 150 zápasov, Lukášovi Skovajsovi sa ho podarilo streliť po štyroch zápasoch. Skúsený obranca na svojho mladšieho kolegu však nežiarli. „Čegy je tímový hráč. Robí pre kabínu veľmi veľa. Nehneval sa, že práve on nebol tým strelcom. Práve naopak, tešil sa so mnou a úprimne mi zablahoželal,“ dodal na záver s úsmevom Skovajsa.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa