A-tím 26.6.2015

Zápas proti Bohemians bol tímovejší, zhodli sa hráči

Po prehre proti účastníkovi kvalifikácie Európskej ligy FK Mladá Boleslav sme na sústredení v stredných Čechách zdolali ďalšieho miestneho prvoligistu Bohemians 1905 Praha (3:0). Zápas bol takmer počas celých deväťdesiatich minút pod taktovkou nášho mužstva, ktoré mohlo pridať aj viacej gólov.

„Prvý polčas mal kvalitné tempo a najmä v úvode sa hralo pred oboma bránkami. V druhom sme získali skutočne výraznú prevahu. Konečne sme boli efektívni. Dali sme tri góly po pekných akciách. Môžeme byť spokojní,“ povedal Karol Mondek.

Krajný ofenzívny hráč sa predstavil na pozícii pravého obrancu, kde nahradil chorého Petra Čögleya. Táto pozícia mu nie je celkom cudzia a ukázal to aj samotný zápas. „Chvíľu som sa hľadal, ale potom to už bolo v pohode. Cítil som sa tam skutočne dobre,“ komentoval odchovanec Blatnice.

„Mladá Boleslav mala väčšiu kvalitu ako Bohemians. To treba priznať. Chcela hrať futbal. Bola celkovo nepríjemnejšia. Vysokí útočníci dokázali loptu udržať vpredu. Bohemians v úvodných dvadsiatich minútach využíval našu netrpezlivosť. Mali sme príliš roztiahnuté ihrisko. Rýchlo sme však získali prevahu a držali súpera na dištanc. Postupom času prichádzali šance. Takto by sme mali hrať,“ zhodnotil zápas Stanislav Lobotka.

Jedným z mála hráčov, ktorí odohrali celých deväťdesiat minút, bol stopér Milan Rundič. Aj ten bol po stretnutí s výkonom mužstva spokojný. „Hrali sme kombinačne. Podržali sme loptu na kopačkách a to bol kľúč k úspechu. Možno sme mohli dať viac gólov. Vyzneli sme však tímovejšie než doposiaľ. Noví chalani sa pomaly dostávajú do systému. Hrajú dobre dopredu, ale aj v obrane. Dôležitá bola pre nás aj nula na konte Vozára,“ uzavrel Rundič.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa