Aktuálne 7.7.2015

Trenčín prehlbuje spoluprácu s Nemšovou

AS Trenčín prehlbuje spoluprácu s FK Slovan Nemšová. Účastník tretej najvyššej súťaže získa na základe dohody o striedavom štarte vyplývajúcej z nového súťažného poriadku možnosť využívať služby hráčov prvého mužstva AS Trenčín. Náš klub naopak priestor pre ďalší kvalitatívny rast najmä mladých futbalistov z domácej liahne, ale aj zo zahraničia.

„V praxi to znamená, že v každom ligovom zápase Nemšovej môžu až piati členovia súpisky AS Trenčín nastúpiť v jej drese. Ide o hráčov, ktorí budú nad rámec hosťovania zakazujúceho návrat do materského klubu skôr ako o šesť mesiacov,“ povedal manažér projektu Ľubomír Talda. Spolupráca bude prebiehať nielen na úrovni A-tímov.

Prvá užšia kooperácia nášho klubu a Nemšovou sa začala pred pol rokom, keď do FKS odišlo na hosťovanie šesť hráčov. „Po pozitívnom zhodnotení uplynulých mesiacov sme sa dohodli na výraznejšom podchytení športovej stránky celej spolupráce. Členom realizačného tímu prvého mužstva Nemšovej bude
Vladimír Cifranič, asistent Martina Ševelu v AS Trenčín. Jeho úlohou bude koordinácia športovej stránky. Touto cestou sa ešte viac previažu obe mužstvá. Členom podporného tímu sa stal Branislav Ďuriš, ktorý pracuje v Slovane už dlhšie. Rovnako ako v prípade Cifraniča ide o perspektívneho trénera. Podoba kádra sa bude riešiť v nasledujúcich dňoch.“

Cieľom je vytvoriť jednotný tréningový proces a športový rast oboch klubov. „Musíme povedať, že nás skvele prijali. Cítime sa tam vítaní, akoby sme boli doma,“ povedal Ľubomír Talda a pokračoval: „Nemšovský klub je o viacerých ľuďoch, ale jeho chod zastrešuje hlavnou mierou pán Chmelina. V jeho osobe sme našli veľkého podporovateľa spolupráce. Vybudoval tam fantastické zázemie. K dispozícii je výborná hlavná plocha, kvalitné vedľajšie ihrisko a ďalšie športové priestory.

Práca v AS je o niečom inom ako v množstve ďalších klubov

Futbalovo vyrastal v Považskej Bystrici. Odtiaľ zamieril do Žiliny. V najvyššej súťaži alebo európskych pohároch obliekal dresy Ružomberka, Trnavy a Púchova. V troch zápasoch nastúpil aj za reprezentačný A-tím. S futbalom skončil pre zdravotné komplikácie už v dvadsiatich ôsmich rokoch. Už po roku začal pracovať ako funkcionár v púchovskom futbale. Dnes je Ľubomír Talda členom AS Trenčín a manažérom projektu spolupráce s FKS Nemšová.

„Rok som vojenčil v Ozete Dukla. Hrala sa tu vtedy druhá liga. Pamätám si na skvelú partiu. Potom ma futbalové cesty zaviedli celkom inam. S generálnym manažérom Róbertom Rybníčkom som sa stretával vďaka futbalu. Napokon to vyústilo do môjho návratu do Trenčína,“ zhrnul v skratke svoj príchod pod Čákov hrad Talda.

„Zžitie s klubom bolo veľmi jednoduché a rýchle. Počas prvých sedení sme si povedali, že jedna vec je baviť sa o niečom. Druhá, prežiť si to. Až po niekoľkých dňoch som pochopil, o čom generálny manažér AS vtedy hovoril. Dnes nielen na základe púchovských skúseností môžem povedať, že práca v AS je o niečom inom ako v množstve ďalších klubov. Musel som si to prežiť, aby som pochopil všetky detaily,“ dodal na záver Talda.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa