Aktuálne 7.7.2015

Cieľom urdžať pozície, prioritou infraštruktúra

AS Trenčín prezentoval na utorňajšej predsezónnej tlačovej konferencii, že hodlá udržať pozície z minulej sezóny ovenčenej ziskom prestížneho "double". Vedenie prezentovalo snahu uspieť nielen v novej štruktúre Asociácie športov (AS). Prioritou však zostáva najmä dobudovanie novej infraštruktúry.

Pod "záštitou" a značkou futbalového AS bude v novej trenčianskej športovej rodine fungovať aj hádzanársky ženský klub (doteraz známy ako HK Štart Trenčín) a nový footgolfový klub AS. "Našou prioritou je vybudovanie novej infraštruktúry, vieme, že mesto Trenčín odsúhlasilo začiatok výstavby nového štadióna. Po športovej stránke hodláme v spolupráci s našimi partnermi Aegon a Adidas potvrdiť získané pozície," povedal marketingový riaditeľ AS Igor Schlesinger.

Letná prestávka je krátka, v Trenčíne museli preto intenzívne pracovať. Tím opustil z väčších mien len Karol Mondek (Baník Ostrava), ďalej Damián Bariš, Martin Vlček, Apostolos Katsetis a Emmanuel Edmond. Opačným smerom prišli Aliko Bala a John Chia z Nigérie, Wesley Da Silva z Brazílie, Matúš Opatovský a trio juniorov z domácej liahne Tomáš Šalata, Denis Jančo a Martin Šulek. Tréner Martin Ševela hodnotil prípravu pozitívne: "Prvé dni letnej prípravy som nabádal hráčov, aby zabudli na to čo bolo, už sa totiž chystáme na niečo nové. Koncentrácia musí byť na požadovanej úrovni. V prvých dňoch nám ešte chýbali chlapci, ktorí boli v reprezentačných tímoch. Rabiu a Madu z Nigérie či Van Kessel z karibského Curacaa. Potom to už bolo v poriadku, všetci boli zanietení prácou. Máme za sebou vydarenú prípravu, v ktorej nás preverili silné české kluby."

Na margo sily kádra, ktorý v 2. predkole Ligy majstrov 2015/2016 otestuje slávny rumunský šampión Steaua Bukurešť, tréner majstra uviedol. "Odišiel iba Mondek. Mrzia zranenia univerzálnych Lawrencea a Holúbeka, bude to dlhodobejšie. Musíme sa s tým vyrovnať. Sme ale silnejší. Dovolím si tvrdiť, že sme skúsenejší a dôležité bude rozmýšľať pohárovo. V pohárovej Európe už budú všetky chybičky potrestané. Mojou úlohou bude hráčov pripraviť po mentálnej stránke. Budujeme ich sebadôveru. Až samotný dvojzápas so Steauou, ktorá je favorit, ukáže, či sa to podarilo."

Majster nehodlá pred novou sezónou nič meniť na ofenzívnom a potentnom hernom štýle. "Budeme pokračovať vo filozofii útočného futbalu, nechceme to meniť. Chlapci už inak hrať nevedia, až to musíme tlmiť, lebo je nutné, aby si plnili aj defenzívne úlohy. V Európe sa každá chyba hneď prejaví," dodal Ševela.

Za kabínu dostal slovo kapitán Peter Kleščík, ktorý už na oslavy "double" pod hradom Matúša Čáka zabudol. "Bolo to fantastické a budeme sa chcieť o to oprieť. Budeme chcieť opäť zažiť niečo také fantastické ako v minulej sezóne. Naše umiestnenia mali rok čo rok stúpajúcu tendenciu. Minulý rok sme dosiahli maximum. Ale musíme mať tie najvyššie ciele a veríme, že sa nám to podarí zopakovať. Predchádzajúce dva roky sme hrali štyri zápasy v pohárovej Európe, ak by to tento rok bolo šesť, bolo by to fantastické." Aj podľa Kleščíka je tím silnejší ako v minulej sezóne: "Mužstvo zostalo pokope a to je najdôležitejšie. Pribudli noví mladí chlapci, ktorí sa zapracovávajú. Môže to byť ešte lepšie. Pokiaľ budeme mať jeden cieľ a jednu túžbu, nebudeme mať problém."  

Trenčín budú chcieť detronizovať ligoví rivali Žilina, Slovan či Trnava, s tým ale na Sihoti počítajú. "Kvalita ligy pôjde iste vyššie. Mužstvá sa posilňujú a to je dobré aj pre ligu, aj pre slovenský futbal a fanúšikov. Bude motivácia aj pre nás. Budeme sa snažiť nepodliezť našu latku," dodal Kleščík.

AS v príprave doteraz odohral 6 zápasov s bilanciou 3 výhry, jedna remíza a dve prehry. V Nemšovej ho ešte 8. júla preverí Sigma Olomouc v generálke na LM, v ktorej prvý zápas odohrajú Trenčania v Žiline v utorok 14. júla. Keďže na ich štadióne prebieha rozsiahla rekonštrukcia, vrátane novej umelej hracej plochy, budú musieť doriešiť aj dejiská prvých ligových zápasov. je tu možnosť, že by niekoľko úvodných kôl absolvovali na ihriskách súperov. Fortuna ligu začína Trenčín na pôde nováčika z Michaloviec.

Odchody: Damián Bariš (hosťovanie MFK Skalica), Karol Mondek (Baník Ostrava), Daniel Bednárik, Martin Vlček, Apostolos Katsetis, Emmanuel Edmond
Príchody: Matúš Opatovský, Tomáš Šalata, Denis Jančo, Martin Šulek, Leon Bailey, Aliko Bala, John Chia, Wesley Da Silva

Káder AS Trenčín na novú sezónu 2015/2016
Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár
Obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič (Srb.), Tomáš Šalata, Martin Šulek, Kingsley Madu (Nigéria), Peter Čögley, James Lawrence (Angl.), Ramón Rodriguez da Silva (Braz.), Peter Kleščík
Stredopoliari: Ryan Koolwijk (Hol.), Ibrahim Rabiu (Nigéria), Leon Bailey (Jamajka), Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Denis Jančo, Stanislav Lobotka
Útočníci: Gino van Kessel (Hol./Curacao), Jairo de Macedo da Silva (Braz.), John Chia (Nigéria), Aliko Bala (Nigéria), Dávid Guba, Wesley Moraes Ferreira Da Silva (Braz.)

Autor: tasr
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa