Aktuálne 7.8.2015

Jairo smeruje do gréckeho PAOK Solún

Brazílsky útočník Jairo de Macedo da Silva je na odchode z AS Trenčín. Jeho kroky smerujú do gréckeho klubu PAOK Solún. „Jairo odcestoval v piatok do Grécka, kde sa podrobí lekárskym testom. Následne by sa mal finalizovať jeho transfer,“ povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Jairo prišiel do Trenčína z brazílskej Madureiry. Klub si ho vyhliadol počas jeho hosťovania v Botafogu na prestížnom turnaji hráčov do devätnásť rokov Copa Amsterdam. V našom drese odohral dokopy 38 ligových zápasov, v ktorých zaznamenal 10 gólov. Naposledy žiaril v odvetnou stretnutí druhého predkola Ligy majstrov proti FC Steaua Bukurešť, keď všetky tri góly v sieti súpera padli po jeho finálnych prihrávkach.

PAOK Solún vyhral dvakrát grécku ligu a šesťkrát sa stal vicemajstrom. Strieborný bol naposledy v ročníku 2012/2013. Štyrikrát vyhral domáci pohár a ďalších trinásťkrát neuspel vo finále.  

„Veríme, že všetky papierové náležitosti sa dotiahnu do zdarného konca. Prestup do PAOK Solún je príležitosťou nielen pre hráča, ale taktiež pre náš klub. Veríme, že Jairo bude v prípade uzavretia transferu aj v novom pôsobisku futbalovo napredovať,“ pokračoval výkonný šéf AS.

„Po odchode Ramóna finalizujeme druhý z avizovaných transferov. V úvode prípravného obdobia sme oznámili náš záujem uvoľniť dvoch alebo troch hráčov. Je možné, že prestupom Jaira sa odchody pre toto obdobie uzavrú. Už dávnejšie sme riešili aj doplnenie mužstva. Po zranení sa do tréningového procesu zapojil Jakub Holúbek. Finalizujeme príchod nigérijského krídelníka Alika Balu, ktorý sa veľmi dobre ukázal v prípravnom období. Navyše, pokračujeme v skautovaní ďalších hráčoch, ktorí by sa mali prísť do Trenčína ukázať. Hoci niektorí chlapci odchádzajú, snažíme sa myslieť o krok dopredu a byť na zmeny pripravení,“ dodal Rybníček.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa