Aktuality - archiv 16.10.2008

Starší žiaci AS Trenčín zatiaľ bez straty bodu

V nedeľu o 10.00 h prestížny duel proti Slovanu Bratislava.

Najúspešnejším tímom AS Trenčín v doterajšom priebehu jesene je výber starších žiakov. Chlapci do 15 rokov majú za sebou 11 zápasov. V súťaži nestratili zatiaľ ani jediný bod. O ich účinkovaní v ligovej súťaži sme sa pozhovárali s trénerom Milanom Spurným.

Skúste v skratke zhodnotiť doterajší priebeh jesennej časti súťaže.

"Už v prvom kole sme sa stretli s Nitrou, považovanou za jedného z najväčších favoritov. Vyhrali sme 1:0. Úspešný vstup do súťaže bol veľmi dôležitý. Vydretý výsledok nás naštartoval. Zatiaľ sa nám darí, stále sme na víťaznej vlne."

Nitra pôsobí v súťaži suverénne. Okrem prehry s Trenčínom nestratila ani bod. Dá sa stretnutie prvého kola považovať za zápas jesene?

"Určite áno. Nitrania boli herne lepší. Moji zverenci ale prevyšovali súpera bojovnosťou a väčšou túžbou po víťazstve. A to nám chýbali štyria hráči základnej zostavy. Na opačnej strane treba priznať, že sme mali aj šťastie. Nitra nevyužili tri vyložené šance. Organizáciu hry sme však zvládli perfektne."

Po 11. kole má váš výber 33 bodov. Čomu pripisujete doterajšie úspechy?

"Priznám sa, takúto sériu som neočakával. Trénerom som už 15 rokov, ale podobnú šnúru som ešte nezažil. Dôvod doterajších pozitívnych výsledkov vidím najmä v tom, že pracujem s cieľavedomými mládencami, ktorí chcú na sebe pracovať. A navyše sú veľmi futbaloví. Máme vyvážené mužstvo. Sú v ňom bojovníci, technicky zdatní hráči, ľaváci, praváci, vysokí, nízki. Máme skrátka vhodný mix."

Práca s mládežou je špecifická. Tréner sa musí snažiť o výsledky a zároveň o to, aby futbalistov pripravoval na ich ďalšie pôsobenie v starších výberoch, resp. v seniorských mužstvách. Ako sa vám darí zvládať tieto úlohy?

"Súhlasím. Výsledky aj výchova hráčov sú veľmi dôležité. Sú to spojené nádoby. V každom prípade sa snažíme hráčov nabádať, aby sa nesústredili iba na výsledky, ale aj na herný prejav. Keď sa im občas niečo nevydarí, ale vidíme snahu, určite na nich nevyvíjame zbytočný tlak. Naopak, keď uhrajú dobrý výsledok, ale vidím tam menšie nasadenie, viem byť kritický. V Myjave a v Bratislave na Venglošovej akadémii sme vyhrávali po polčase 3:0. Druhý polčas chlapci vypustili, čo ma nahnevalo. Skúšali sme dať príležitosť ďalším hráčom, tí ju ale napriek pozitívnemu skóre nevyužili."

V Trenčíne sa stáva dobrým zvykom, že do tréningov mládeže sa zapájajú aj seniori. Ako, podľa vás, vnímajú deti túto spoluprácu?

"V závere minulej sezóny sme si takýmto spôsobom pripomenuli MDD. Špeciálneho spoločného tréningu sa zúčastnili mladší žiaci a všetky prípravky. Najmä menší chlapci vnímali spoluprácu so seniormi veľmi pozitívne. Trénovať spolu s hráčmi prvého mužstva pre ne nie je každodennou záležitosťou. Ďalšiu spoločnú akciu absolvovali hráči minulý týždeň. Podľa mňa je organizácia takýchto tréningov veľmi dobrou vecou. Keď prípravkár sleduje muža ako narába s loptou, určite je to pre neho veľmi poučné. Napodobňuje ho, snaží sa to zopakovať. Privítal by som, keby sa seniori zapájali do prípravkárskych tréningov častejšie."

Vráťme sa k Vášmu tímu. Po 11. kole ste bez straty bodu prví. V závere jesene vás ale čakajú zdatní súperi...

"V posledných dvoch kolách to budú skutočne zaujímavé zápasy. Už v nedeľu (19. októbra) hráme o 10.00 h so štvrtým Slovanom. Bol by som rád, keby nás došlo podporiť čo najviac ľudí. Pripomínam, že duel odohráme na hlavnom ihrisku na Sihoti. Posledné jesenné kolo potom absolvujeme proti tretej Trnave."

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa