Zápasy - archiv 18.10.2008

Po štvorzápasovej víťaznej sérii prehra v Ružomberku

MFK Ružomberok „B“ – AS Trenčín 3:1 (2:1).

Trenčania cestovali do Ružomberka s vedomím, že v prípade plného bodového zisku sa dotiahnu na bratislavský Inter. Po štyroch výhrach po sebe, ale v ďalšom stretnutí uspieť nedokázali. Z mesta na hornom toku Váhu si odniesli prehru 1:3.

V zostave AS sa objavil na poste pravého záložníka prekvapujúco Kaspřák. Na lavičku sa vrátil po niekoľkozápasovom tribúnovom pôste Szórád. Medzi náhradníkmi sa objavil aj Bubenko, ktorý si koncom septembra v zápase s Humenným zranil rebrá. Prvú príležitosť si vypracovali Trenčania. V 12. min rozohral Hlohovský rohový kop, po hlavičkovom biliarde spoluhráčov sa lopta dostala k Depetrisovi, ale ten trafil iba nad Smieškovu bránu. Zverenci Ivana Galáda zlyhali najmä pri štandardných situáciách súpera. V 13. mine centroval z pravej strany do pokutového územia Macko a Števko hlavou rozvlnil Volešákovu sieť. V 28. min si Macko postavil takmer na rovnaké miesto loptu opäť. Gólovou hlavičkou sa tentoraz presadil Lačný. Trenčanom chýbala ľahkosť z posledných kôl, napriek tomu si vypracovali niekoľko dobrých príležitostí. Po Knappovom centri mieril Križko nad. Jediný gól AS dosiahol Hlohovský, za výraznej pomoci brankára Smiešku. Trenčiansky útočník namieril priamy kop z úctyhodnej vzdialenosti a pomerne ostrého uhla priamo na bránu, čo brankára "Ruže" prekvapilo a púť lopty do siete sledoval iba pohľadom. Šťastný gól Trenčanov nenaštartoval, naopak, do konca polčasu sa do dvoch príležitostí dostali hostia. Po nedorozumení stopérov Godála s Križkom vysunul Števko Lačného, jeho pokus bol ale zblokovaný. O dve minúty neskôr stratil Godál ľahkovážne loptu, a Lačný sa dostal do dobrej príležitosti znova. Volešákovu bránu ale minul.

Po prestávke sa do hry zapojili Calgaro – striedal nevýrazného Kaspřáka – a Szórád – miesto mu uvoľnil neistý Godál. Striedanie prinieslo do herného prejavu hostí pozitívny obrat. V niektorých fázach sa MFK vôbec nestretávalo s loptou. V 52. min sa prezentoval peknou strelou Gergel, domáci brankár loptu končekmi prstov vyškriabal mimo brány. Vzápätí rozohral Hlohovský roh, Calgaro sa ocitol zoči-voči Smieškovi, ale nemal dostatok času a pokoja na presné zakončenie. V tej istej minúte naservíroval Knapp center na Križkovu hlavu, ale ten mieril iba nad bránu. Trenčania nedokázali svoju optickú prevahu pretaviť do gólovej koncovky a tak prišiel v závere rozhodujúci úder. V 84. min posúdil rozhodca Hádek zákrok Szóráda na Števka ako nepovolený, a keďže sa incident udial v šestnástke AS, nasledovala jedenástka. Tú Števko, za prispenia ľavej žrde Volešákovej brány, premenil a stanovil výsledok na konečných 3:1.

MFK Ružomberok „B“ – AS Trenčín 3:1 (2:1)

Góly: 14. a 84. Števko (druhý z 11 m), 27. Lačný - 31. Hlohovský

Žlté karty: 25. Mahút, 60. Sivčevič, 64. Kukoľ - 26. Godál, 32. Križko, 71. Knapp, 83. Szórád

Domáci: Smieška – Bakoš, Balaško, Sivčevič, Mahút – Lovás (57. Sloboda), Bielák, Macko, Kukoľ – Lačný (69. Chovanec), Števko (90. Jendrišek)

Hostia: Volešák – Kleščík, Godál (46. Szórád), Križko, Peciar – Kaspřák (46. Calgaro), Knapp (82. Báez), Lukšík, Gergel – Hlohovský, Depetris

Rozhodovali: Hádek - Ádám, Chládek

Divákov: 357

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa