A-tím 14.10.2015

Nebolo to ideálne, ale ideme ďalej, povedal Kleščík

ŠK Blava Jaslovské Bohunice sme zdolali rozdielom triedy. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko a náš výkon nebol taký presvedčivý, ako vraví výsledok 4. kola Slovnaft Cupu. Toho si bol po zápase vedomý aj kapitán mužstva Peter Kleščík. „Nebol to z našej strany optimálny výkon. Pokiaľ nezlomíme takéhoto súpera už zo začiatku jedným gólom, potom sa nám hrá veľmi ťažko. Zápas nám ukázal, že ešte stále máme na čom pracovať a musíme zostať pokorní. Dôležité je, že sme nakoniec postúpili,“ povedal tesne po stretnutí kapitán AS Trenčín.

Napriek tomu, že sme boli pripravení na súperovu taktiku, dlho sa nám nedarilo presadiť sa cez sústredenú obranu. „Určite sme čakali, že Blava bude hrať práve takto. Je síce z nižšej súťaže, ale mnohé mužstvá vo Fortuna lige vstúpia do vzájomných súbojov defenzívne. Boli sme na to pripravení. Hrýzli a boli nebezpeční po rýchlych protiútokoch. Pri ich prvej príležitosti nás skvelým zákrokom podržal Šeďo (Igor Šemrinec),“ zhodnotil Kleščík.

V zápase nás opäť brzdila nízka efektivita v zakončení. „Je naozaj škoda, že sme nedokázali využiť naše šance. Vytvorili sme si mnoho príležitostí. Hoci všetky neboli stopercentné, musíme ich premieňať. Chýbal nám lepší výber miesta ako aj rozumnejšie riešenie situácií,“ dodal rodák z Čadce.

Náš stopér musel v zápase pre absenciu Martina Šuleka hrať na poste pravého obrancu. Aj keď v tejto sezóne nastúpil na tomto poste prvýkrát, potiahol mnoho akcií a spoluhráčov zásoboval dobrými centrami. „Tréner mi povedal, že si vyskúšame variantu so mnou na pravom obrancovi pre prípad, že by chýbal Martin Šulek. Dostal som od neho za úlohu hrať dopredu, pretože sme potrebovali prečíslovať súpera v krídelných a stredových priestoroch. Hralo sa mi dobre, ale výkon celého mužstva nebol optimálny a potom sa ťažko vyzdvihujú výkony jednotlivcov. Víťazstvo je však dôležité. Ideme ďalej,“ zakončil rozhovor Peter Kleščík.

Autor: mk
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa