Aktuálne 19.10.2015

Brankárska akadémia Romana Hodála a AS Trenčín tradične v decembri

Druhú desiatku špeciálnych tréningových kempov začína v prvej polovici decembra Brankárska akadémia Romana Hodála. Celkovo jedenásty kemp sa uskutoční 9. – 13. decembra v spolupráci s klubom AS Trenčín v Trenčianskych Stankovciach.

„Mladí brankári si už tradične nachádzajú cestu do našej akadémie a to je najväčším ocenením našej práce,“ povedal šéftréner brankárov AS Trenčín Roman Hodál. Päťdňový tréningový tábor je určený pre nádejných gólmanov od osem do šestnásť rokov (ročníky narodenia 1999 – 2007).

„Príprava mladých brankárov sa musí stále zlepšovať. Podstatná je nielen špecializácia, ale dnes už aj individuálna príprava. Venujeme sa začínajúcim i pokročilým brankárom. Volíme samozrejme individuálny prístup,“ povedal Hodál na margo kempu, ktorý sa zameria nielen na tréning na ihrisku. Pripravené sú aj teoretické vstupy, videoprojekcia a lekcie o životospráve.

V minulosti navštívili kemp Dušan Perniš, Tomáš Lovásik alebo Tomáš Belic. Tentoraz sa mladí adepti brankárskeho remesla môžu tešiť na tréningy pod vedením brankára reprezentačnej „dvadsaťjednotky“ Adriána Chovana a člena širšieho kádra toho istého tímu Mateja Vozára. Druhý menovaný sa môže podeliť aj so svojimi skúsenosťami z Talianska. Kvalitnú prácu s brankármi v Trenčíne potvrdzujú aj ďalší mládežnícki reprezentanti v klube – Samuel Vavrúš, Samuel Švajka a Denis Chudý.

Dnešní moderní brankári sú nútení hrať stále viac a viac nohou. Stáva sa z nich „tretí“ stopér a veľmi dôležitá súčasť pri zakladaní útokov. Musia dať hre myšlienku a nielen posunúť loptu. „Najdôležitejšia je všestrannosť. Súčasný kvalitný brankár musí byť odolný nielen fyzicky, ale i psychicky. Mentálna príprava je kľúčová. Moderný brankársky štýl je zameraný na hru nohou,“ dodal na záver tréner brankárov v reprezentácii do 19 rokov Roman Hodál, ktorý čerpá aj zo spolupráce s ikonami tohto remesla ako sú Stanislav Machač a holandská legenda Piet Schrijvers.

Prihlášky a informácie o kempe môžete zasielať a žiadať na adrese romanhodal@gmail.com.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa