A-tím 25.10.2015

Nie je jednoduché nahradiť hráča ako je Bero, povedal Jančo

Denis Jančo na prvý gól na fortunaligovej scéne nečakal dlho. Stačili mu na to iba tri zápasy, aby sa zaradil medzi strelcov. Iba osemnásťročný mladík nahradil vykartovaného Matúša Bera a ukázal, že sa na ligových trávnikoch nestratí.

„Bola to neskutočná emócia. Gólovú situáciu si ani poriadne nepamätám. Videl som pred sebou voľný priestor, vystrelil som a lopta skončila v sieti,“ opisoval prvý gólový moment zápasu Jančo, ktorého parádnou spätnou prihrávkou vyzval k zakončeniu Gino van Kessel.

Že mu na prvý presný zásah medzi futbalovou elitou na Slovensku budú stačiť iba tri zápasy rozhodne nečakal. V prvom rade sa snažil plniť trénerove pokyny a v nich bola zahrnutá aj snaha ohrozovať bránku súpera. „O niečo podobné som sa mal snažiť. Nabiehať si z druhej vlny a snažiť sa presne zakončiť. Podarilo sa,“ tešil sa člen reprezentačnej devätnástky.

Ako už býva dobrým zvykom, pokladník kabíny sa poteší. Pribudne vklad od Denisa Janča. „Nebránim sa. Viem, že každá sranda niečo stojí,“ uškŕňal sa nádejný stredopoliar.

Jeden rodák zo Zamaroviec nahradil na poste v strede poľa druhého. Vzhľadom na päť žltých kariet Matúša Bera sa dalo očakávať, že na jeho miesto nastúpi práve Denis Jančo. „Tréner mi možnosť hrať naznačil už minulý týždeň. Určite ma tým motivoval. Vždy sa snažím pracovať na sto percent a snažil som sa svoju príležitosť dostatočne využiť. Nie je jednoduché nahradiť hráča ako je Matúš (Bero). Snažil som sa ho aspoň sčasti zastúpiť. Snáď sa mi to podarilo.“

Kvalitný výkon celého tímu sa začína u jednotlivcov. Včerajší zápas sa vydaril, čo potvrdil aj jeden z najmladších členov kabíny. „Duel sa vyvíjal podľa predstáv. Škoda gólu, ktorý sme dostali. Chvíľková nepozornosť nás stála vedenie. Každý z nás však makal a všetci podali výborný výkon,“ pochválil spoluhráčov Jančo.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa