A-tím 15.1.2016

Dorastenci Kochan a Mikeš si otvorili strelecké účty u mužov

V druhom zápase štvrtkového programu proti Borčiciam (4:0) dostali príležitosť mladší hráči. Z dorastu sa predstavila aj dvojica Patrik Kochan a Erik Mikeš, ktorí si medzi seniormi otvorili strelecký účet.

Obaja mladíci nastúpili do zápasu ako striedajúci hráči na začiatku druhého polčasu. Obaja využili šancu, aby strelili svoje prvé góly za seniorov. Čochvíľa devätnásťročný Patrik Kochan odohral za „áčko“ iba druhý zápas a po desiatich minútach strelil svoj prvý gól. „Šiel som istiť spoluhráča a lopta prepadla za obranu. Zostal som sám pred gólmanom. Rýchlostný súboj som vyhral a snažil som sa ho prelobovať,“ opísal gólový moment Kochan.

Proti jednému z najlepších tímov druhej Doxxbet ligy sa mu hralo dobre. Ako poznamenal, cítil, že tempo hry je oveľa vyššie ako medzi dorastencami. „Loptu som mal často na kopačke, čo mi iba vyhovuje.“

Šaliansky rodák si zápas užíval a snažil sa plniť pokyny trénera. „Mladším ročníkom rozdal jasné pokyny. Nech hráme svoju hru, nie sme nervózni. Nech hráme to, čo vieme. Snažil sa nás podporiť,“ dodal študent obchodnej akadémie.

O pár mesiacov mladší kolega z „devätnástky“ Erik Mikeš absolvoval s prvým tímom iba dva modelované zápasy a nekonečnú cestu do Strážskeho na zápas Slovnaft Cupu, kde však nenastúpil. Pre mladého krídelníka bol zápas proti Borčiciam veľkým zážitkom. „Na trávniku som sa cítil dobre. Dôveroval som si, čo sa prejavilo streleným gólom,“ povedal osemnásťročný Mikeš.

Aj pre neho to bol prvý gól za seniorsky tím, keď si loptu vypýtal v strede ihriska a bez väčších rozpakov obstrelil gólmana hosťujúceho celku. „Veľmi som nerozmýšľal. Bola to záležitosť inštinktu,“ povedal futbalista, ktorého v hľadisku potešila prítomnosť kolegov z dorasteneckého tímu.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa