Aktuálne 24.2.2016

Cieľom obhajoba double, prioritou štadión, podpísaná spolupráca s Interom

Klub AS Trenčín prezentoval na tlačovej konferencii pred štartom jarnej časti súťaže najvyššie ambície. Našim cieľom je zabojovať o obhajobu na oboch frontoch. Ale ako na stredajšej tlačovej konferencii povedal generálny manažér AS Róbert Rybníček, prioritou zostáva vybudovanie nového štadióna a príslušnej infraštruktúry.

 Z 19 jesenných zápasoch sme vyhrali až 15, prehrali iba raz a ligovému pelotónu kraľujeme so sedembodovým náskokom pred Slovanom Bratislava. "Začína sa druhá časť ročníka, ktorý je pre nás extrémne zaujímavý a nad očakávania rozbehnutý. Som rád, že sme prvýkrát v pozícii jesenného lídra a že prvýkrát máme náskok pred prenasledovateľmi. Pre každého budeme cenným skalpom a všetci sa budú pripravovať na Trenčín trochu inak ako doposiaľ. Bolo dôležité, že sme ustáli turbulentné obdobie po hráčskych odchodoch. Naša dlhodobá práca prináša výsledky. Uskutočnili sme zaujímavé predaje hráčov, kredit nášho klubu i celého slovenského futbalu sa zvyšuje. Našou prioritou zostáva výstavba štadióna a príslušnej infraštruktúry. Je to viac ako bojovať o titul a Slovenský pohár. Samozrejme, výsledky a toto všetko nám pomáha, ale priorita zostáva jasná," povedal novinárom Rybníček.

V príprave sme absolvovali sústredenie v Česku a Turecku, podľa trénera Martina Ševelu sme stavili na kvalitu súperov. "Hlavná myšlienka zimnej prípravy bolo odohratie zápasov s kvalitnými súpermi. V Česku sme hrali so špičkou domácej súťaže, v Turecku sme sa stretli s kvalitnými európskymi mužstvami. Aj v minulosti sa nám potvrdilo, že len ťažkí súperi nás posúvajú dopredu. Ja s prípravou vyjadrujem spokojnosť, hráči nám potvrdili, že sa chcú posúvať ďalej. Ja stále tvrdím, že najlepší tréning je ostrý zápas. Zdravotne sme v poriadku, problémy s kolenom má Rundič, ktorý vynechá časť jarnej sezóny. Na ligu sme pripravení a tešíme sa," vravel Ševela.

Hráčsku kabínu na stretnutí s médiami reprezentoval kapitán Peter Kleščík. "Príprava bola kvalitná, odohrali sme viac zápasov ako v minulosti. Každý súper na oboch sústredeniach mal svoju kvalitu. Medzi novými hráčmi je aj Maierhofer, je to skúsený hráč, pomáha mladším, vysvetľuje," hodnotil Kleščík.

Chceme pomôcť Interu do najvyššej súťaže

AS Trenčín chce pomôcť bratislavskému FK Inter do najvyššej súťaže. Predstavitelia oboch klubov v stredu pred oficiálnou tlačovou konferenciou fortunaligistu podpísali zmluvu o spolupráci. Inter ako slávna ikona československého futbalu v súčasnosti bojuje v III.lige o postup do druhej najvyššej súťaže. Spolupráca bude obsahovať výmeny hráčov, výmeny trénerov, organizovanie trénerských seminárov a turnajov pre seniorské i mládežnícke mužstvá.

"Inter zásluhou niektorých ľudí skončil v šiestej lige, ale všetka česť ľuďom, ktorí tento klub a jeho značku zachránili. Klub sa transformuje, dáva sa do kopy a aktuálne sa snaží postúpiť do druhej ligy. Inter má silný príbeh, veľkú značku, obrovský potenciál a pre nás je česť, že sme boli oslovení na spoluprácu. My sme sa ponuku rozhodli využiť a verím, že spolupráca bude prospešná pre obe strany. Chceme Interu pomôcť do najvyššej súťaže, čiže tam, kde historicky patrí," povedal generálny manažér jesenného majstra Fortuna ligy Róbert Rybníček.

Za Inter podpísal kontrakt o kooperácii podpredseda predstavenstva FK Inter Peter Hasoň. "Z môjho pohľadu to bude spolupráca, ktorá pomôže vrátiť Inter Bratislava ako ikonu československého futbalu na pozície, kde klub historicky patrí. Za šesť rokov sme situáciu stabilizovali, položili základy, vrátili sme sa z najspodnejších priečok na terajší level. V ťažkom období sme sledovali trenčiansky príbeh, sú tam spojitosti a aj preto sme oslovili Trenčanov. Tí dokázali, že futbal robiť vedia nielen na seniorskej, ale aj na mládežníckej úrovni," vravel Hasoň.

Zo spolupráce sa tešil aj predseda predstavenstva Interu Jozef Barmoš. "Som veľmi rád, že naša spolupráca nadobudla konkrétnu podobu. Paradoxom je, že keď bol Inter v najväčšej sláve, tak začal padať. Chvalabohu, najťažšie roky sú za nami. Chceme nadviazať na tradíciu. Trenčín nám pomôže hráčskym materiálom i vedomosťami. Trenčania ukázali enormný futbalový progres a to bol pre nás hlavný motív, prečo sme ich oslovili. Verím, že prenos získaných poznatkov a skúseností pomôže obom klubom," vyjadril sa Barmoš.

Súpiska pre jarnú časť Fortuna ligy 2015/2016
Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Samuel Vavrúš
Obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič, Daniel Bednárik, Tomáš Šalata, Martin Šulek, Kingsley Madu, James Lawrence, Christopher Udeh Peter Kleščík
Stredopoliari: Mitchell Schet, Ryan Koolwijk, Ibrahim Rabiu, Patrik Kochan, Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Cchung-jao Jin, Denis Jančo, Chuang Cchung
Útočníci: Gino van Kessel, Aliko Bala, Samuel Kalu, Dávid Guba, Stefan Maierhofer

Odchody: Peter Čögley (Bohemians Praha), Wesley Moraes Ferreira Da Silva (FC Bruggy),

Príchody: Patrik Kochan (AS Trenčín U19), Samuel Vavrúš (AS Trenčín U19), Chuang Cchung (Gondomar Sport Club/Portugalsko), Christopher Udeh (GBS Academy Jos/Nigéria), Samuel Kalu (GBS Academy Jos/Nigéria), Stefan Maierhofer (Millwall FC/Anglicko)

Strelci počas zimnej prípravy (32 gólov):
8 gólov Matúš Bero
4 góly Dávid Guba
3 góly Gino van Kessel
2 góly Ryan Koolwijk, Stefan Maierhofer, Wesley
1 gól Ibrahim Rabiu, Jakub Holúbek, Samuel Kalu, Mitchell Schet, Martin Šulek, Rafael, Patrik Kochan, Erik Mikeš, Matúš Opatovský, Michal Ranko, Kingsley Madu

Najlepšie prihrávajúci hráči počas zimnej prípravy:
4 gólové prihrávky Gino van Kessel, Jakub Holúbek
2 gólové prihrávky Ibrahim Rabiu, Dávid Guba, Samuel Kalu

Najvyťaženejší hráči počas zimnej prípravy:
735minút Peter Kleščík
730 minút Kingsley Madu
675 minút Martin Šulek
643 minút Ibrahim Rabiu
585 minút Igor Šemrinec
535 minút Dávid Guba
510 minút Christopher Udeh
493 minút Ryan Koolwijk
490 minút Denis Jančo
486 minút Jakub Holúbek
454 minút Matúš Bero
450 minút Mitchell Schet
435 minút James Lawrence

Bilancia prípravných zápasov: 7 – 3 – 2, 32:9

Fotogaléria

               
 
Autor: tasr, foto: tasr
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa