A-tím 29.2.2016

Chýbal nám moment prekvapenia, myslí si kapitán Kleščík

Dlho očakávaný prvý jarný zápas sa neskončil podľa našich predstáv. Hoci sme loptu držali na kopačkách oveľa viac ako súper, nebolo to napokon nič platné. Bratislavský Slovan si po dvoch góloch z úvodného polčasu odviezol všetky body so sebou (0:2).

„Úvod do zápasu sme mali pomerne dobrý. Prišla však chyba a dostali sme prvý gól. Zahodili sme niekoľko šancí a prišiel druhý presný zásah súpera. Po prestávke sme sa už nedokázali dostať do šancí, lopty sme centrovali zbytočne a do nezmyselných priestorov. Chýbal nám moment prekvapenia. Mali sme veľa štandardných situácii, ale nedokázali sme ich vôbec využiť,“ povedal po záverečnom hvizde triezvym okom kapitán Peter Kleščík.

Podľa jeho slov sa zápas lámal v prvom polčase. Slovanisti sa rýchlo dostali do vedenia a následne sme nevyužili štyri dobré šance. „Nedokázali sme sa gólovo presadiť. Keď nedáme góly, nemôžeme víťaziť. Zápas sa lámal na maličkostiach. Možno, ak by sa ku nám lopta odrazila v pravý čas, bolo by všetko inak,“ pokračoval rodák z Čadce.

Napriek dvojgólovému manku z úvodného polčasu nemožno uprieť kolektívu trénera Martina Ševelu túžbu niečo s výsledkom spraviť po prestávke. Pri výraznej prevahe v držaní lopty však chýbal moment prekvapenia. „Viac sme mali zabrať v krídelných priestoroch. Nepresadzovali sme sa v súbojoch jeden na jedného. Radšej sme centrovali lopty do ohňa, kde ich zbieral brankár,“ dodal 27-ročný stopér.

Najväčšiu pochvalu si za sobotu zaslúžia diváci. Aj keď sa tímu nedarilo, povzbudzovali, čo si všimli aj hráči na ihrisku. „Klobúk dolu pred našimi priaznivcami. Prišli vo veľkom počte a podporovali nás. Ďakujem im v mene celej kabíny.“

Čas na veľké premýšľanie nad zbabraným zápasom proti Slovanu nezostáva. Už v utorok nastúpime na horúcej pôde Žiliny, kde hráči môžu získať stratené body. „Sobotňajšie stretnutie nás nemôže rozhádzať, ale iba utužiť a zoceliť. Musíme na sebe pracovať ešte viac a byť tímovejší, viac si vážiť víťazstvá. Máme šancu na reparát. Pevne verím, že ju aj zvládneme,“ zakončil rozhovor Kleščík.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa