Aktuálne 18.3.2016

Bero hráčom ligy, Ševela kandidátom na trénera roka

Výsledky 23. ročníka tradičnej ankety Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a denníka Pravda o najlepšieho futbalistu Slovenskej republiky za rok 2015 vyhlásia v nedeľu 27. marca v bratislavskej Refinery Gallery. Mená najlepších hráčov Fortuna ligy 2015 sme však spoznali skôr. Stali sa nimi Matúš Bero spoločne s Viktorom Pečovským z MŠK Žilina. Gino van Kessel bol štvrtý. V ankete hlasovalo 35 odborníkov, 20 trénerov či zástupcov SFZ a 15 novinárov.

Medzi desiatimi kandidátmi na víťaza ankety „Futbalista roka“ figuruje aj niekdajší hráč nášho klubu a dnes kapitán reprezentácie a opora FC Liverpool Martin Škrtel. V konečnom poradí sú známe pozície od jedenástej priečky. Stanislav Lobotka skončil trinásty a Matúš Bero štrnásty.

Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov si prevezme jeden z trojice Matúš Bero, Ondrej Duda a Stanislav Lobotka. Ďalším želiezkom AS Trenčín v boji o výročné trofeje je tréner Martin Ševela. Ten spoločne s reprezentačným trénerom Jánom Kozákom a Pavlom Hapalom z „dvadsaťjednotky“ kandiduje na ocenenie pre trénera roka.

Historickým okamihom bude slávnostné otvorenie Siene slávy slovenského futbalu. Po úspešnom roku, keď si Slováci vybojovali premiérovú účasť na finálovom turnaji EURO 2016 vo Francúzsku, do nej uvedú jedenásť legiend. Šesť in memoriam a päť žijúcich osobností.

Top 10 kandidátov na cenu Futbalista roka 2015: Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Marek Hamšík (SSC Neapol), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (AC Miláno/FC Janov), Róbert Mak (PAOK Solún), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), ... 13. Stanislav Lobotka (FC Norsjälland/AS Trenčín) 9, 14. Matúš Bero (AS Trenčín) 8

Kandidáti na Cenu Petra Dubovského 2015: Matúš Bero (AS Trenčín), Ondrej Duda (Legia Varšava) a Stanislav Lobotka (FC Nordsjälland/AS Trenčín)

Kandidáti na titul Najlepší tréner roka 2015: Pavel Hapal (reprezentácia SR 21), Ján Kozák (reprezentácia SR), Martin Ševela (AS Trenčín)

Výsledky ankety Najlepší hráč Fortuna ligy 2015
1. Matúš Bero (AS Trenčín), Viktor Pečovský (MŠK Žilina) 55
3. Léandre Tawamba (ViOn Z. Moravce) 21
4. Gino van Kessel (AS Trenčín), Marko Milinkovič (Slovan Bratislava) 14

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa