Aktuality - archiv 4.12.2008

Futbalisti AS Trenčín na spoločnej večeri s predstaviteľmi mesta

Priaznivci AS Trenčín aj v radoch najvyšších mestských politikov.

V strede týždňa sa futbalisti, realizačný tím i vedenie AS Trenčín zúčastnili milého posedenia. Zástupcovia mesta Trenčín, vlastniaceho 10 percent akcií klubu, ich pozvali na slávnostnú večeru. Počas nej sa im poďakovali za reprezentáciu mesta v uplynulom období a vyslovili presvedčenie, že najbližšie posedenie sa snáď bude odohrávať za veselších okolností. Po krátkom oficiálnom príhovore viceprimátora mesta Tomáša Vaňa, sa generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček poďakoval za pozvanie a zástupcom mesta odovzdal klubové prezenty. Potom sa rozprúdila neformálna debata.

„Bol to pravdepodobne najpríjemnejší príhovor, aký som v živote počul,“ zložil kompliment viceprimátorovi mesta Boris Godál. Tomáš Vaňo v niekoľkých vetách preukázal vysoký stupeň znalosti problematiky v trenčianskom futbale. Bez problémov vymenoval všetkých odchovancov hrajúcich za AS, vyjadril ľútosť nad zbytočnými domácimi stratami s Prievidzou, Lučencom, Rimavskou Sobotou a Šaľou. S prítomnými sa potom podelil o vlastné zážitky z podporovania klubu priamo v hľadisku v Trenčíne i na ihriskách súperov. „Priznám sa, ešte som sa nestretol s tým, aby človekom v takej reprezentatívnej pozícií pôsobil tak otvorene, bezprostredne a najmä, aby bol takým verným fanúšikom akéhokoľvek športového klubu. Podporuje nás nie len na domácich zápasoch, ale aj vonku. Bol som veľmi prekvapený, keď sme si po víťazstve v Lučenci išli podať ruky s našimi priaznivcami. Jedným z nich bol práve pán Vaňo. Hoci ich tam bolo iba pár, povzbudzovali nás počas celého zápasu. Je to správny človek, na správnom mieste,“ prízvukuje Boris Godál.

Jeden z čelných predstaviteľov mesta cestuje na zápasy väčšinou v štvorčlennej skupine verných fans. „Trenčiansky klub podporujem už dlho. Moje najkrajšie fanúšikovské časy sa viažu k obdobiu spred jedenástich rokov. Mal som šestnásť a Trenčín postúpil po dlhokánskej – 17 ročnej – pauze do najvyššej súťaže. V mojom vzťahu ku klubu to bola kľúčová éra. Domáce zápasy boli pre nás povinné. Pravidelne sme jazdievali aj na stretnutia von. V súčasnosti mám pocit, akoby sa tá nezabudnuteľná atmosféra vracala,“ odkryl svoje fanúšikovské srdce Tomáš Vaňo. Na "svoj" klub nezanevrel ani vo vysokej politickej funkcii a napriek pracovnej vyťaženosti si nájde čas nielen na domáce zápasy, ale aj na súboje na ihriských súperov. „Výborný zápas sme absolvovali v Lučenci. Rád si spomínam aj na posledný zápas vonku. V zasneženej Prievidzi bolo skutočne nečakane veľa priaznivcov AS. Som zvedavý, čo nás čaká na jar.“

V rámci neformálnej debaty sa mestský politik dotkol aj témy nevyhovujúcej infraštruktúry štadióna a dotácie mesta smerujúcej do AS Trenčín. „Priznám sa, som trošku smutný, pretože podpora športu je v Trenčíne finančne poddimenzovaná. Tento rok je na činnosť všetkých športových klubov vyčlenená suma dva milióny korún. Zdá sa mi to málo. O pomoc nás totiž požiadalo 64 športových subjektov. Myslím si, že výraznejšia pomoc by mala smerovať aj do AS Trenčín. Aj z tohto dôvodu sa budem snažiť presadiť v tejto oblasti zvýšenie rozpočtu na rok 2009, ktorý by sa mal uzavrieť 16. decembra,“ skonštatoval s podstatne vážnejším výrazom v tvári viceprimátor mesta. V týchto dňoch naberá komunikácia medzi mestom a futbalovým klubom na obrátkach. Hľadanie prijateľného riešenia na vytvorenie dôstojných podmienok pre futbalový klub je jednou z priorít oboch strán. Návštevníkov klubového webu budeme o záveroch rokovaní informovať už v najbližších dňoch.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa