Aktuálne 20.6.2016

V druhom predkole Ligy majstrov proti Olimpiji Ľubľana

AS Trenčín sa v druhom predkole Ligy majstrov UEFA 2016/2017 stretne so slovinským šampiónom Olimpija Ľubľana. Rozhodol o tom pondelkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Dvojzápas sa odohrá v termíne 12. alebo 13. júla a 19. alebo 20. júla. Zverenci trénera Martina Ševelu začnú na ihrisku súpera.

Do 2. predkola bolo zaradených 34 tímov. AS Trenčín figuroval medzi nasadenými mužstvami. Okrem Ľubľany sme mohli naraziť na F91 Dudelange z Luxemburska, Hapoel Beer-Ševa z Izraela, macedónsky Vardar Skopje alebo FK Liepaja z Litvy.

"Som spokojný. Súper je z pohľadu atraktivity a dostupnosti naozaj prijateľný. Chceme a môžeme ísť ďalej. Počas sústredenia vo februári sme sa v Turecku stretli s druhým slovinským tímom NK Maribor. Máme predstavu, čo nás bude čakať. Určite narazíme na kvalitu, ale pokiaľ chceme ísť ďalej, musíme akceptovať súpera," povedal tréner Martin Ševela.

"Prvý zápas vonku môže byť pre nás výhodou. Súpera si najskôr preveríme na jeho ihrisku a pokúsime sa tam vytvoriť dobrú východiskovú pozíciu do odvety. Tú budeme na 90 percent hrať v Žiline. Tento týždeň v sobotu hráme v pod Dubňom proti domácim prípravný zápas na ich novom, umelom trávniku. Aspoň si preveríme si tamojšie podmienky," dodal Ševela.

Pred rokom sme v rovnakej fáze súťaže vypadli so Steauou Bukurešť. Ševela očakáva podobnú konfrontáciu. "Bude to asi podobné. Na februárovom sústredení sme okrem Mariboru hrali opäť aj proti Bukurešti. Hrajú podobný futbal. Nie sú tam veľké rozdiely. Aj oni chceli hrať kombinačný futbal. Nebolo to o nakopávaní," zdôraznil na záver Ševela.

Kapitán Peter Kleščík očakáva, že Ľubľana bude ešte kvalitnejší súper ako Maribor. "Je to jeden z tých ťažších súperov, ktorých sme mohli dostať. Avšak v zime sme si v Turecku zmerali sily s Mariborom a bol to vyrovnaný zápas. Musíme sa kvalitne nachystať. Som presvedčený, že v silách nášho mužstva je, aby sme toho súpera zvládli. Tréneri nám isto poskytnú o súperovi dostatok informácií. My sa budeme musieť sústrediť iba na seba, aby sme ten dvojzápas zvládli," povedal pre TASR Kleščík.

Zástupcovia Ľubľany nečakajú doma vypredaný zápas

„Olimpija hrá na novom štadióne pre 16 000 divákov, ktorý spustili do užívania približne v roku 2010. Zástupcovia klubu nečakajú, že zápas bude vypredaný. Preto Slovinci hneď avizovali, že našim fanúšikom môžu poskytnúť viac vstupeniek, než je povinnosťou podľa pravidiel UEFA. Vzhľadom na cestovanie je to určite atraktívny súper,“ komentoval žreb medzinárodný manažér klubu Andrej Žáčik, ktorý sa priamo v Nyone stretol zo zástupcami Olimpije. 

AS si podľa kapitána Olimpije zaslúži rešpekt, ale nič viac

NK Olimpija Ľubľana vznikol v roku 2005 pod menom NK Bežigrad. Premenovaním na Olimpiju sa prihlásil k tradícii ľubľanskej Olimpije, ktorá skrachovala v roku 2004. Nie je však nástupcom niekdajšieho štvornásobného majstra. NK vstúpil do najvyššej súťaže v roku 2009. Dvakrát sa stal vicemajstrom (2011/2012 a 2012/2013). Od roku 2010 štartoval štyrikrát v Európskej lige. Najďalej sa dostal v ročníku 2011/2012, keď prešiel tri predkolá. V treťom nestačil na rakúsku Austriu Viedeň. V ročníku 2013/2014 Olimpiju vyradil v druhom predkole MŠK Žilina (3:1 a 0:2).

„Musíme myslieť pozitívne a túžiť po postupe. Šance sú päťdesiat na päťdesiat. Slovenský zástupca v Lige majstrov si zaslúži rešpekt, ale nič viac. Čakajú nás ťažké dva zápasy, no musíme veriť vo vlastné schopnosti,“ povedal kapitán Olimpije Darijan Matič a taliansky tréner „drakov“ Rodolfo Vanoli dodal: „Máme ešte dostatok času pripraviť sa na súpera a zvýšiť kvalitu nášho tímu. Verím, že naši chlapci sú schopní predviesť dva kvalitné výkony. Trenčín síce nepoznáme najlepšie, ale ak niekto vyhrá ligu s náskokom dvanástich bodov, nemá priemerné mužstvo.“

Autor: astn, tasr
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa