Nemšová 1.8.2016

Talda hodnotí spoluprácu s Nemšovou na výbornú

Spolupráca medzi AS Trenčín a FKS Nemšová má za sebou prvý rok a vstupuje do druhej sezóny. Podľa slov manažéra Ľubomira Taldu splnila svoj účel a naďalej sa bude rozvíjať.

Niekoľkoročná kooperácia medzi Trenčínom a Nemšovou sa v uplynulých dvanástich mesiacoch posunula na vyššiu úroveň. V každom zápase treťoligistu mohlo nastúpiť až päť kmeňových hráčov AS Trenčín. „Uplynulý ročník bol zaujímavý a úspešný zároveň. Podstatou bolo, aby hráči bez súbojového zaťaženia v prvom tíme, mohli byť stále v permanencii. Niekedy sme zostavu lepili na poslednú chvíľu, ale účel sme splnili,“ povedal Talda.

Počas jesennej a jarnej časti nastúpilo v drese nemšovského Slovana viacero hráčov z prvého tímu AS, alebo mládežníckych výberov. Nemšová napokon v konečnom zúčtovaní skončila na piatom mieste v pokojných vodách ligovej tabuľky. „Prehnaný dôraz na výsledky sme nekládli. Každopádne, hráči, tréneri a realizačný tím sme víťazné tipy. Body potešia, ale nie sú pre nás smerodajné. Dôležitejší bol herný prejav. Takmer vo všetkých zápasoch sme boli dominantnejší. Išli sme do rizika, čo prinášalo chyby, inkasované góly a prehry. Nikdy sme sa však nezamerali na bránenie výsledku, čo je proti našej filozofii,“ pokračoval niekdajší hráč Púchova a Trnavy.

Podľa slov manažéra nastal posun aj vo vzťahu hráčov prvého mužstva AS smerom k farmárskemu tímu. Nevnímajú ho ako nutné zlo, ale ako možnosť udržiavať sa v zápasovom tempe. „Stále na tom pracujeme a chlapci to aj chápu. Ak sa z rôznych príčin nedostanú do nominácie na majstrovský zápas vo Fortuna lige, je pre nich výborné nastúpiť v Nemšovej. Každý z nich zápasy odpracoval naplno. Príkladom by mohla ísť dvojica Dávid Guba a Samuel Kalu. Vždy vydali zo seba maximum.“

Spolupráca s Nemšovou bude pokračovať aj v nasledujúcej sezóne v pôvodnom režime. Niektorí hráči prestúpia do Nemšovej, iní budú v klube pôsobiť podľa vzniknutej situácie na striedavý štart. Najvýraznejšia zmena nastane na trénerskom poste. Vladimír Cifranič sa bude venovať už iba práci pri prvom tíme AS. Na uvoľnenú pozíciu nastúpi niekdajší slovenský reprezentant Ľuboš Reiter, ktorý naposledy pôsobil v mládežníckych tímoch Tatrana Prešov. Trénerský tandem vytvorí s Branislavom Ďurišom. „Pevne verím, že robíme správny krok a posunieme sa ďalej. Ľubošova ideológia je blízka tej našej. Onedlho bude držiteľom trénerskej euro-pro licencie,“ zakončil rozhovor Talda.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa