Aktuality - archiv 12.1.2009

Na úvod prípravy dve prehry s Třincom

Prvý tohtoročný súper odkryl viacero slabín v tíme Ivana Galáda.

Futbalisti AS Trenčín majú za sebou tohtoročnú zápasovú premiéru. Ich prvým súperom bol český Třinec. V dvojzápase hranom na Sihoti sa v drese AS predstavili najskôr legionári doplnení kvartetom Slovákov. V druhom meraní síl nastúpili proti tímu z Moravy výlučne slovenskí hráči. V oboch prípadoch zaznamenali domáce mužstvá prehru o dva góly. Ďalší prípravný zápas je už vo štvrtok, keď o 14.00 h nastúpi AS v Břeclavi proti Mladej Boleslavi.

Prvé stretnutie sa začalo o 11.00 h. Zo zostavy zahraničných hráčov vypadol chorý Diego Calgaro. Nenastúpil ani jeho krajan Omar Zalazar. Počas niekoľkých dní v Trenčíne nepresvedčil a tak sa po uplynulom víkende vrátil späť do Argentíny. Z nových tvárí sa v zostave Ivana Galáda objavili ľavý záložník Tomáš Glos a pravý obranca Patrik Pavlenda.

Druhé stretnutie malo výkop krátko po 13.00 h. V tíme trenčianskych Slovákov absentovali zranení Marek Bubenko aj František Kubík, ktorý je na Sihoti na skúške z Prievidze. Druhý výber poskladaný Ivanom Galádom podal podstatne behavejší a snaživejší výkon ako prvá zostava. Žiaľ, platilo to iba v prvom polčase. Po zmene strán prevzali taktovku opäť hostia a vyhrali 3:1. Domáci im to umožnili niekoľkými nepremenenými tutovkami i darovaným vyrovnávacím gólom.

AS Trenčín – SK Fotbal Třinec 0:2 (0:0)
Góly: 55. Veselý, 63. Hanus

AS Trenčín: Volešák – Pavlenda, Szórád, Pagkalis, Kasálek – Báez, Knapp, Lukšík, Glos (65. Mazáň) – Depetris (46. Taglioretti), Chanti

V úvode stretnutia kontrolovali loptu častejšie hostia. Bola to ale iba optická prevaha. Ani jedno z mužstiev sa v tejto časti hry do šance nedostalo. Prvý náznak príležitosti priniesla až 25. minúta. Knapp si po rohu vymenil loptu s krajanom Glosom, ale jeho center spoluhráči ani na viacero pokusov do siete nedopravili. Tomáš Glos sa v prvom polčase pokúšal o časté centre do šestnástky hostí. Futbalista prichádzajúci na skúšku z HFK Olomouc patril v prvej štyridsaťpäťminútovke medzi najaktívnejších Trenčanov. Po polhodine hry ho parádnou prihrávkou vysunul Kasálek, zoči-voči Martinovi Lipčákovi strážiacemu bránu hostí, ale neuspel. Vzápätí sa pokúsil o center do ohňa aj Pavlenda. Bývalý hráč ViOnu Zlaté Moravce a poľského Górniku Zabrze našiel hlavu Davida Depetrisa, argentínsky hrot však z ťažkej pozície zakončoval nedôrazne a slabo. Na opačnej strane vysunul Hanus aktívneho Veselého – Pagkalis v poslednej chvíli ratoval nebezpečnú situáciu.

Po zmene strán ovládli hraciu plochu hosťujúci hráči. V 55. min si nerozumel stred trenčianskej obrany s brankárom, čo využil Veselý. Po jeho padáčiku vyhrával Třinec 1:0. Kontry AS boli nevýrazné a bezzubé. Naopak Miloš Volešák mal neraz plné ruky práce. V 67. min vyrazil ďalší z Veselého pokusov. O niekoľko okamihov neskôr zlikvidoval pokus Hupku. Po hodine hry a rohu hostí ale na Hanusovu strelu zblízka už nedosiahol - 0:2. Zmenu skóre mohol priniesť samostatný únik Pavlendu po Knappovej prihrávke. Rýchly obranca snažiaci sa prelobovať vybiehajúceho Lipčáka netrafil bránu. Prvý z dvoch duelov sa tak skončil lepšie pre hostí. Zrejme najlepším hráčov AS bol aktívny Filip Lukšík.

AS Trenčín – SK Fotbal Třinec 1:3 (1:0)
Góly: 36. Šebek - 75. Peciar (vl.), 82. Doubek, 87. Šalamoun

AS Trenčín: Rožník – Kleščík, Križko, Godál, Peciar – Čögley, Marušinec, Marček, Gergel – Hlohovský, Šebek (80. Mazáň)

Medzi najaktívnejších hráčov zápasu patril Peter Čögley. Z pozície pravého záložníka sa trikrát priblížil k zápisu do kolónky strelcov. Najskôr prekvapil hosťujúceho brankára po polhodine hry prudkou strelou z približne 25 metrov. Neskôr sa zbavil svojho strážcu, vrútil sa do šestnástky, ale z dobrej príležitosti trafil iba brankára. Nuž a tretiu ponuku na gól odmietol v závere stretnutia, keď z dobrej pozície vo vnútri pokutového územia opäť netrafil podľa vlastných predstáv. Jediný gól AS vsietil v 36. min Lukáš Šebek. Na hranici šestnástky si prebral chrbtom od brány loptu a strelou z otočky trafil presne.

Aj po prestávke si Trenčania vypracovali niekoľko dobrých príležitostí. Nebezpečné boli časté centre Filipa Hlohovského, gólový dážď z nich ale nezapršal. V 75. min prišla čierna chvíľa Tomáša Peciara. Nikým neatakovaný sa pokúsil o malú domov. Dal ju však nešťastne do protipohybu Daliborovi Rožníkovi priamo k jeho pravej žrdi. Tento smolný okamih naštartoval hostí k vyššej aktivite. V 80. min využil neprehľadnú situáciu bred bránou AS Martin Doubek. Bývalý hráč Trenčína upravil na 2:1 pre Třinec. Skóre uzavrel v závere duelu Šalamoun.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa