Aktuality - archiv 23.1.2009

Trenčania vyhrávali už 2:0, napokon v Ružomberku uhrali remízu

MFK Ružomberok - AS Trenčín 2:2 (1:2).

Futbalisti AS Trenčín majú za sebou ďalší náročný prípravný zápas. V sobotu predpoludním nastúpili v Ružomberku proti domácemu MFK. Duel na severe Slovenska priniesol remízu, hoci bližšie k výhre mali zverenci Ivana Galáda. Najbližší prípravný zápas odohrá AS v utorok 27. januára o 14.30 h v Banskej Bystrici.

MFK Ružomberok – AS Trenčín 2:2 (1:2)
Góly: 45. Lovás, 65. Lačný - 24. Chanti, 26. Depetris
ŽK: Zošák

Ružomberok: Smieška (46. Penksa) – Gallo, J. Maslo, Sivčevič, Radič - Hodúr, Lačný, P. Maslo, Zošák, Ďubek - Lovás (46. Mašek)
Trenčín: Volešák – Pagkalis (68. Marušinec), Godál (49. Marček), Križko, Kleščík – Čögley (54. Báez), Knapp (46. Calgaro), Lukšík (46. Gergel), Chanti – Kubík (68. Bubenko), Depetris (68. Hlohovský)

V úvode stretnutia pôsobili Trenčania ťažkopádne. Svižnejší domáci si vytvorili dve šance, spoľahlivý Volešák ale loptu za chrbát nepustil. S pribúdajúcimi minútami sa futbalisti AS dostávali do čoraz vyšších obrátok. Po jeseni šiesty tím Corgoň ligy sa postupne dostával pod tlak. Ako prvý profitoval z aktivity Trenčanov Chanti. Po individuálnej akcii v 24. min prekonal Smiešku krížnou strelou. Neprešli ani dve minúty a ružomberský brankár lovil loptu z vlastnej siete znova. Tentoraz ho prekonal po Kubíkovom centri hlavičkou Depetris. Ružomberčanov nepriaznivý vývoj skóre zaskočil a znervóznil, zbrane ale neskladali. Naopak. V hernom prejave pridali dôraz i agresivitu. Hostia hrali aj naďalej svoju ofenzívnu kombinačnú hru. V 41. min sa po osi Lukšík, Čögley, Knapp dostal do ďalšej gólovej príležitosti Depetris. V pokutovom území bol zastavený iba faulom a tak rozhodca Horváth nariadil jedenástku. Zodpovednosť na seba vzal sám faulovaný hráč, ale po rane do brvna iba zatriasol bránou MFK. V poslednej minúte úvodného dejstva znížil Lovás na rozdiel jedného gólu.

V druhom polčase využili obaja tréneri viacero možností striedania. Do streleckej listiny sa zapísal už iba Lačný, ktorý v 65. min vyrovnal na konečných 2:2. O ohrozenie ružomberskej svätyne sa vydarenými strelami viackrát pokúšal Gergel, ale jeho pokusom zakaždým niečo chýbalo. Trenčania podali kvalitný ofenzívny výkon. Najmä v prvom polčase boli domácim viac ako vyrovnaným sokom. Zaujímavé výkony podali Volešák, Chanti i Kubík. V útoku bol nebezpečný Depetris.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa