Aktuality - archiv 4.2.2009

Do jarnej časti prvej ligy pravdepodobne so štyrmi novými hráčmi

Posilami AS Trenčín aj Martin Ševela a Sebastian Ereros.

Trenčín má pred jarnou časťou súťaže tie najvyššie ambície. Okrem športových úspechov chce klub naďalej pokračovať v zvyšovaní profesionality na každej úrovni. Prioritou v zimnom období bolo udržať si káder bez výraznejších zmien pokope. Tento zámer sa vedeniu klubu podarilo naplniť. Bonusom navyše je príchod štyroch nových hráčov.

Devätnásťročný František Kubík zarezáva s tímom od začiatku zimnej prípravy. Ofenzívny ľavý záložník alebo útočník je ale zatiaľ hráčom Prievidze, nakoľko kluby sa na prestupovej sume nedohodli. O jej výške rozhodne pred začiatkom jari zmierovacia komisia SFZ. Ak sa napokon prestup uskutoční, Kubík by sa mal stať hráčom AS na dva roky s prípadnou opciou.

Ďalším novým ofenzívnym hráčom je Sebastian Ereros. Bývalý hráč Velezu Sarsfield bol v roku 2006 najlepším strelcom Copa Libertadores (juhoamerická obdoba Ligy majstrov). Nevysoký futbalista vyniká technikou a rýchlosťou. Argentínčan podpísal s Trenčínom zmluvu do konca aktuálneho ročníka.

Záložnú formáciu obohatí Ján Čirik. Na jeseň patril medzi kľúčových hráčov bratislavského Interu. Po jeseni mu vypršalo na Pasienkoch hosťovanie a vrátil sa do Šale. Po utorkových tvrdých rokovaniach sa technicky vyspelý ľavák stal do konca sezóny hráčom AS. V prípade trenčianskeho záujmu sa môže v lete zmeniť hosťovanie na prestup.

Štvrtou novou tvárou v kabíne AS, ktorú dotiahol generálny manažér AS Róbert Rybníček, je Martin Ševela. Aj skúsený obranca pôsobil na jeseň v Interi. Jeho materským klubom je ale Slovan, s ktorým AS v týchto dňoch dolaďuje administratívne záležitosti. Ševela by mal prísť na Sihoť na polročné hosťovanie. Podobne ako v prípade Čirika sa v lete môže zmeniť hosťovanie na tvrdý prestup. Martin Ševela pôsobil v Trenčíne už v minulosti. Už vtedy sa prejavil nie len ako skvelý futbalista, ale aj ako silná osobnosť v kabíne. Pred náročnými bojmi o postup do Corgoň ligy sú takéto typy hráčov veľmi vzácne.

foto: interbratislava.sk, archív AS

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa