Aktuality - archiv 20.2.2009

Na záver prípravy prehra s corgoňligovou Nitrou

AS Trenčín – FC Nitra 0:2 (0:2).

Trenčania uzavreli sériu prípravných zápasov na jarnú časť prvej ligy duelom proti Nitre. Stretnutie sa malo hrať pôvodne na prírodnom povrchu v Matúškove, pre nespôsobilí terén sa ale odohralo v Trenčíne na umelej ploche. V prvom polčase sa domáci miestami akoby iba hľadali, po zmene strán boli naopak jednoznačnými pánmi na ihrisku. Napriek viacerým výborným príležitostiam však gól nedali a prehrali 0:2.

AS Trenčín – FC Nitra 0:2 (0:2)
Góly: 9. Semeník, 26. Ďatko

Trenčín: Volešák – Kleščík, Križko, Ševela, Peciar – Gergel, Godál (46. Čögley), Kubík (61. Bubenko), Knapp (81. Calgaro), Čirik (46. Ereros) – Depetris (76. Hlohovský)
Nitra: Tujvel – Ďatko, Štajer, Labant, Šťastný (42. Racko) – Barčík (74. Glenda), Kopačka (46. Kolár), Tóth, Leško (46. Babic) – Simunovič (74. Šimonek) – Semeník (46. Rák)

Už v 6. min vystihol Peciar rozohrávku Barčíka. Z vlastnej polovice vyviezol loptu až k súperovej šestnástke, ale zakončil slabo. Na opačnej strane sa z pravej strany vrútil do pokutového územia Barčík, v dobrej pozícii našiel Semeníka, ktorý sa nemýmil. Od 9. min vyhrávali hostia 1:0. V 17. min kopali hostia po strete Knappa so Simunovičom priamy kop z osemnástich metrov. Barčík technickou strelou Volešáka neprekvapil. Technický záložník bol pri chuti. Po jeho rohu v 26. min sa lopta odrazila k Ďatkovi. Pravý obranca Nitry vypálil z dobrých dvadsiatich metrov nechytateľne k ľavej Volešákovej žrdi a zverenci Petara Kurčubiča vyhrávali už 2:0. Domáci sa v prvej polovici zápasu do šance prakticky nedostali. O jedno z mála ohrození Tujvelovej brány sa postaral v 41. min po Knappovom priťuknutí zo štandardky Čirik, brankár FC bol ale pozorný.

Po zmene strán obaja tréneri prestriedali. Hráčske rošády priniesli väčší osoh domácemu mužstvu. V 50. min centroval do pokutového územia Čögley, tiesnený Depetris ale na presnejšiu koncovku nemal dostatok priestoru. Argentínsky útočník sa mohol zaskvieť aj po perfektnej Kleščíkovej prihrávke. Z vyloženej príležitosti ale mieril slabo a vedľa. Depetris do tretice. Po strete Ševelu s Rackom v nitrianskom pokutovom území nariadil rozhodca pokutový kop, ale najlepší trenčiansky strelec v príprave pálil iba do priestoru, ktorý Tujvel kontroloval. V druhom polčase sa pomerne často zapájal do útočných kombinácii Ereros. Jedným z centrov našiel Depetrisovu hlavu, argentínskemu zakončovateľovi to do siete ale opakovane nepadlo. Po rohových kopoch sa potom dvakrát pokúšal o ohrozenie nitrianskej brány Ereros, ale ani on sieť súpera nerozvlnil. Oživením v trenčianskom tíme bol aj príchod Bubenka, ale ani po jeho prihrávkach gól nepadol. Trenčín si tak na záver prípravy pripísal prehru.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa