Aktuality - archiv 25.2.2009

Trenčiansky mestský úrad zrušil dotáciu

Mestský futbalový štadión prišiel o odsúhlasenú podporu 242 320 € na nevyhnutné rekonštrukčné práce.

Dlho očakávané stretnutie zástupcov mesta a futbalového klubu sa uskutočnilo v stredu. Pre AS Trenčín však prinieslo šokujúci výsledok. „Mesto Trenčín zmrazilo plnú sumu určenú na rekonštrukčné práce Mestského futbalového štadióna. Dostávame sa tak tam, kde sme boli koncom roka 2008. Bez investícií do infraštruktúry sa obávam, či zvládneme prechod na nové pravidlá určené Slovenským futbalovým zväzom a novelizáciou zákona,“ predostrel nelichotivé vyhliadky najbližšej budúcnosti klubu manažér Róbert Rybníček.

Koncom minulého roka odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo na revízie a prehliadky areálu, technickú dokumentáciu a rekonštrukciu futbalového štadióna sumu 242 320 €. V uplynulých dňoch ale mesto túto podporu zrušilo. „Viceprimátor mesta Trenčín Tomáš Vaňo ma informoval, že z dôvodu reštrikčných opatrení vlády SR zapríčinených krízou, príde mesto o časť príjmu z daní obyvateľstva. Tento deficit má vykryť aj položka, pôvodne určená na rekonštrukciu mestského štadióna,“ uviedol s nespokojným výrazom v tvári generálny manažér AS.

Rozhodnutie mesta v praxi znamená, že plánovaná výstavba alternatívnej tribúny, ako aj ďalšie investície a plány spojené s modernizáciou štadióna sú zatiaľ neaktuálne. Problémom bude aj inštalovanie kamerového a turniketového systému, ktoré budú koncom roka povinnou súčasťou infraštruktúry každého štadióna.

"Hoci sa nám až doteraz nepodarilo navštíviť pána primátora, budeme sa znova snažiť iniciovať vzájomné stretnutie. My skutočne nemáme inú možnosť, len hľadať spoločný postup a kroky s majiteľom štadióna. A tým je mesto. Kľúčové otázky investícií do infraštruktúry musíme predsa riešiť spoločne. Mesto nám zmrazilo 100 úercent odsúhlasených prostriedkov na najnutnejšie, opakujem najnutnejšie,  úpravy, ktoré sme chceli pre komfort divákov urobiť. Uvedený stav, žiaľ musíme zobrať na vedomie, určite sa s ním ale neuspokojíme. Stále sa nevzdávame možnosti získať financie nutné na bezproblémové športové fungovanie. Verím, že sa mi tieto okolnosti už v najbližšej dobe podarí osobne vysvetliť aj pánovi primátorovi. Dúfam, že spoločnou snahou nájdeme spôsob, ako vyriešiť vzniknutý problém,“ neskrýva odhodlanie v hľadaní finančných zdrojov Rybníček.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa