florbal 19.12.2016

Tesná prehra florbalistov na ihrisku úradujúceho majstra

Florbalisti FBK AS Trenčín nezvládli priamy súboj o prvú priečku extraligovej tabuľky. Duel najlepšieho útoku proti najlepšej obrane vyznel lepšie pre majstrovský tím ATU Košice, ktorý vyhral nedeľňajší zápas najvyššej domáce súťaže 9:7 (5:3, 1:2, 3:2). Trenčania nastúpili v zápase mesiaca v značne oslabenej zostave. Na východ Slovenska pricestovali bez viacerých opôr a iba s desiatimi hráčmi v poli. Z rôznych dôvodov chýbali Kováč, Mandinec, Múčka, Meliš a Melicher. Najlepšiu obranu v lige tak musel vystužiť junior Hrušovský, pre ktorého to bol prvý ligový zápas v kariére. Napriek prehre naši florbalisti prežijú sviatky na skvelom druhom mieste. Už 7. januára narazia na domácej palubovke na stále sa lepšiacu Nižnú.

AS nastúpil do zápasu s jasnou taktikou. Kúskovať hru, eliminovať technické prednosti hráčov ATU, nenechať ich dostať sa do tempa a ťažiť z najlepšej obrany v lige, ktorú výrazne podporuje brankár Turek. Produktívna ofenzíva domácich sa ale presadzovala od začiatku duelu a novozloženej obrane AS robil veľké problémy. Keď v 16. min zápasu zvýšil Peter Dudovič na 4:1, zápas vyzeral jednoznačne. Opak bol ale pravdou. Florbalisti AS Trenčín sa pokúsili o obrat. Machara znížil najskôr na 2:4 a dve sekundy pred koncom úvodnej tretiny na 3:5. Menšie korekcie v zostave už aj tak oslabených Trenčanov však mali pozitívny vplyv na hru. Najmä prvá formácia bola tou, ktorá Košičanom robila obrovské problémy, keď dokázala ťažiť z častých brejkových situácií. Neustále doťahovanie súperovho náskoku o gól vyústilo až do záverečnej hry bez brankára, ku ktorej sa AS dostalo dve minúty pred koncom zápasu za stavu 6:7. Do prázdnej bránky ale skóroval Halás. Florbalisti AS ukázali odhodlanie so zápasom ešte niečo spraviť a keď tridsať sekúnd pred koncom prestrelil Pavol Heleš všetko, čo mu stálo v ceste – 7:8. Zdalo sa, že by sa v Košiciach mohol udiať vianočný zázrak. Nanešťastie po strate v útočnom pásme skóroval do prázdnej bránky Pelegrin a uzavrel tak skóre zápasu na konečných 9:7.

FK ATU Košice – FBK AS Trenčín 9:7 (5:3, 1:2, 3:2)

Góly: 3. Talarovič (Gašparík), 8. M. Dudovič (Gašparík), 11. Ferenc, 16. P. Dudovič (Kročko), 20. M. Dudovič (Pažák), 28. Halás (Kročko), 45. Halás (Kročko), 59. Halás, 60. Pelegrin (M. Dudovič) – 7. Matejka (Peter Heleš), 20. Machara (Matejka), 20. Machara (Matejka), 27. Peter Heleš (Mikolaj), 34. Mikolaj (Peter Heleš), 46. Peter Heleš (Mikolaj), 60. Pavol Heleš (Peter Heleš)

Vylúčení: 1:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 113 divákov

ATU: Palko – P. Dudovič, Gašparík, Navrátil, M. Dudovič, Pelegrin, Pažák, Kerekeš, Talarovič, Hostinský, Szabó, Kročko, Halás, Németh, Ferenc, Pavlák

AS: Turek – Pavol Heleš, Hrušovský, Machara, Dávidek – Matejka, Peter Heleš, Mikolaj – Klapita, Ellinger, Žilinský

Autor: pk
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa