Aktuality - archiv 5.3.2009

Bubenko dúfa, že príjemná spomienka na Michalovce pretrvá

Marek Bubenko: "V domácich zápasoch nemôžme strácať body tak ľahkovážne ako na jeseň. Čakajú nás Michalovce, musíme myslieť iba na plný bodový zisk.“

Bezpochyby jeden z najpamätnejších jesenných zápasov AS. Hoci sa hralo už 9. kolo, Trenčania mali na svojom konte dovtedy iba jediný bod z ihrísk súperov. Vidina zisku na východe sa začala rozplývať v 5. min – Gašpar prekonal Volešáka a Michalovčania vyhrávali 1:0. Neskôr síce Hlohovský vyrovnal, ale v 35. min vyhrávali po Kozárovom góle opäť domáci. Cez prestávku presakovalo spoza zavretých dverí kabíny AS odhodlanie a túžba konečne vyhrať aj vonku. Trénerské trio stiahlo z ihriska Kasálka a na jeho miesto poslalo Bubenka. Táto voľba sa ukázala ako veľmi šťastné riešenie.

Marek Bubenko sa stal absolútnou hviezdou záveru zápasu. V 90. min, za stavu 2:2, vybojoval zdanlivo stratenú loptu. Neohrozene sa vrútil do pokutového územia Zemplínčanov a z uhla nekompromisnou strelou zabezpečil Trenčanom trojbodový zisk (video si môžete pozrieť TU). „Pri spomienke na Michalovce mi okrem gólu rezonuje v pamäti aj neuveriteľne ťažký terén. Dreli sme do posledných síl. Víťazstvo tešilo o to viac,“ spomína s úsmevom na tvári strelec dôležitého gólu. V nadstavenom čase mohol mať prsty dokonca v ďalšom zásahu AS: „Bezprostredne po mojom góle sme náš náskok mohli zvýšiť. Prihrávkou som vysunul Hlohovského, v dobrej pozícii ale mieril tesne vedľa,“ opisuje hektický záver duelu Bubenko.

Ofenzívny hráč je odchovancom prešovského futbalu. Aj preto prežíva súboje s neďalekými Michalovcami intenzívnejšie ako ostatné zápasy. „Poznám tam viacero chalanov. V Prešove som hrával s brankárom Ferencom, ďalej s Kovalíkom, Adamom. Poznám aj Krakovského, Viskupa a Devečku. Pred vzájomnými zápasmi sa samozrejme podpichujeme a hecujeme,“ konštatuje Bubenko.

Po zimnej prestávke a odloženom prvom kole je všetko nachystané na jarnú súťažnú premiéru. „Na Michalovce sa všetci tešíme. Bez súťažného zápasu sme boli príliš dlho. Recept na úspech je jasný. V domácich zápasoch nemôžme strácať body tak ľahkovážne ako na jeseň. Čakajú nás Michalovce, musíme myslieť iba na plný bodový zisk,“ prináša na záver odhodlaný názor nositeľ dvadsaťsedmičky.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa