Aktuality - archiv 29.4.2009

Boris Godál si vyskúšal takmer všetky posty

Trenčiansky univerzál sa po putovaní zostavou usadil na svojom obľúbenom poste.

Keď sa v zápise o stretnutí objaví meno Borisa Godála, súperov tréner si nikdy nemôže byť istý, na ktorom poste trenčiansky univerzál nastúpi. Obranca, záložník, krajný, stredný? Trenčianska dvadsaťjednotka zvláda všetko.

Tréneri už v minulosti často využívali jeho „obojživelnosť“. V zostave putoval hore - dole. Neraz sa do základnej jedenástky dokonca nevpratal. „Zo začiatku som to vnímal dosť ťažko. Vybudoval som si istú pozíciu. Myslel som si, že si ju udržím. Situácia sa ale vyvinula inak,“ zamýšľa sa Godál, spomínajúc na trpké zážitky zo sledovania zápasov z lavičky. Ako správneho bojovníka ho ale daný stav rozhodne neuspokojoval. „V úvodných kolách jari som nehrával. Tento fakt ma motivoval k ešte výraznejšej tréningovej snahe. Trénera som chcel za každú cenu presvedčiť, že do základnej jedenástky patrím. Som rád, že sa mi to podarilo,“ teší Godála.

V jarnej časti okúsil všestranný futbalista viacero postov. „Začalo sa to v Humennom. V druhom polčase som na poste defenzívneho záložníka vystriedal Knappa. V Dunajskej Strede som hral ľavého obrancu, neskôr pravého beka. Proti Košiciam som nastúpil v prvom polčase dokonca ako ofenzívny záložník. Na stopérskom poste nastupujem od zápasu na Interi,“ menuje jednotlivé posty trenčiansky rodák. „Nie som tu na to, aby som určoval, kde budem hrať. Kam ma tréner postaví, tam budem bojovať za AS Trenčín do posledných síl. Žiadne dohadovania pri tejto téme nemajú význam,“ prizvukuje obľúbený futbalista.

Hoci je pripravený postaviť sa na ktorýkoľvek post, „doma“ sa cíti byť najmä v strede obrany. „Myslím si, že po návrate na stopérsku pozíciu som odviedol dobrú prácu. Samozrejme, vždy je čo zlepšovať. Dobre sa mi hralo už na Interi. Doma proti Lučencu to bolo ale o poznanie lepšie. Vpred ma hnala zaplnená tribúna. Som veľmi rád, že naši ultras sa po krátkych peripetiách vrátili do hľadiska a že ich bolo počas celého zápasu počuť,“ vzdal hold publiku Boris Godál.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa